Met je pizza door Pisa

Na een geweldige levensgenieters reis in Toscane met een Italiaanse kookworkshop bij Sandra thuis, een vespatour door het Chiantigebied en de culinaire ontdekkingsreis in Florence loopt de levensgenieters reis helaas op z’n eind. We vliegen vanaf Pisa dus uiteraard brengen we eerst nog een bezoek aan, jawel, de scheve toren …

Na een geweldige levensgenieters reis in Toscane met een Italiaanse kookworkshop bij Sandra thuis, een vespatour door het Chiantigebied en de culinaire ontdekkingsreis in Florence loopt de levensgenieters reis helaas op z’n eind. We vliegen vanaf Pisa dus uiteraard brengen we eerst nog een bezoek aan, jawel, de scheve toren van Pisa.

Toren van Pisa

Ik kan niet zeggen dat het een ‘hidden gem’ is natuurlijk en je bent ook zeker niet de enige die naar dit monument aan het kijken is. Maar mooi en indrukwekkend is het wel. En wat ons bezoek aan Pisa nog veel leuker maakt is het centrum wat bijna vrij is van toeristen.

Met je pizza door Pisa - Marieke

De meesten stappen na een kiekje met de toren weer in de bus op weg naar het vliegveld. En daardoor kunnen wij samen met onze gids, een geboren en getogen Pisaan, lekker door de studentenstad banjeren. Of nou ja, banjeren… Flink doorstappen, want de tijd begon een beetje op te raken.

Als je dan langs de beste gellateria La Bottega del Gelato dan neemt men een ijs. Zeker als ze er pijnboompittenijs verkopen. Ook al ga je over vijf minuten lunchen 🙂

Met je pizza door Pisa_La Bottega del Gelato

Snelwandelen door Pisa met pizza

Er stond eigenlijk een ‘lichte lunch’ op het programma bij Il Toscano, maar we waren allemaal van mening dat we Italië niet konden verlaten zonder een pizza te hebben gegeten.

Met je pizza door Pisa_Il Toscano  2

Maar de tijd dus. Die begon niet eens meer te dringen, nee, die was voorbij. Dus: pizza in dozen en al snelwandelend en etend door Pisa met je Pizza. Dat is dus niet zo gebruikelijk en we kregen dan ook veel verbaasde blikken. Maar daar smaakte mijn pizza met wild zwijn salami, champignons en olijven niet minder om.

Met je pizza door Pisa_Il Toscano 4

Tips van een Pisaan

Ik had graag op nog veel meer plekken willen neuzen maar na de tip van La Bottega del Gelato te hebben getestm durf ik best op het oordeel van onze gids te vertrouwen. Mocht je ooit nog eens in Pisa komen eet dan vooral eens een hapje bij Osteria I Miei Sapori en Osteria dei Mille. Beide fijne restaurants in een prima prijsklasse waar je kan genieten van lokale gerechten en wijn.

Met je pizza door Pisa_Osteria dei Mille

De inspirerende reizen van JUST AWAY zijn altijd inclusief iets extra’s. Zoals de Vespa tour door het Chianti gebied of de kookworkshop bij Sandra thuis. Maar soms is de accommodatie het ‘iets extra’s’ omdat je dan op zo’n bijzondere plek verblijft, of overnacht in een heel fijn hotel. Heb je nog een paar vrije dagen voor de boeg? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van JUST AWAY. Hier zoek je geen reizen, maar vind je inspirerende trips die bij je passen. Hele fijne feature is de ‘inspirator‘ button. Ideaal voor als je nog niet precies weet waar je heen wilt, maar wél wat je wilt gaan doen.

JUST AWAY_toscane 2

Dit is een bijdrage van co-blogger Bo

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer