Minestrone met boerenkool en balletjes

Een minestrone is voor mij een ideaal gerecht om restjes in te verwerken. Groente, pasta en vlees, alles gaat erin. Met als resultaat een goedgevulde soep waar het hele gezin van kan eten. Lekker om in te dopen met een stuk brood en een perfect gerecht voor doordeweeks. Ik besloot …

Een minestrone is voor mij een ideaal gerecht om restjes in te verwerken. Groente, pasta en vlees, alles gaat erin. Met als resultaat een goedgevulde soep waar het hele gezin van kan eten. Lekker om in te dopen met een stuk brood en een perfect gerecht voor doordeweeks. Ik besloot eens te varieren en maakte een minestrone bomvol boerenkool en andere groenten.

Wat je nodig hebt

– 1 kilo verschillende groenten, denk aan ui, prei, bloemkool, aardappel, winterwortel en selderij (of koop een groentepakket)
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 bouillonblokjes (groente of rund)
– 300gr boerenkool
– 200gr balletjes (van gehakt of worst)
– 250gr ‘kleine’ pasta, denk aan tortellini, conchiglietti of vermicelli
– peper en zout

Minestrone_met_boerenkool_en_balletjes_2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten

Snijd alle groenten: snipper de ui, snijd de prei in halve ringen, de bloemkool in roosjes, aardappel en winterwortel in stukjes en hak de selderij grof.

Pak een GROTE (ik pak altijd eerst een te kleine pan, jullie ook wel eens last van?) soeppan en verhit deze. Fruit de gesnipperde ui een minuut of 2 en voeg dan de prei en winterwortel toe. Bak dit nog een paar minuten. Schenk er 2 liter water bij, verkruimel de bouillonblokjes erover en roer de bloemkool, aardappel en boerenkool erdoor. Te weinig vocht in de pan, schenk er dan nog een beetje water bij. Breng dit aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.

Na 20 minuten gaan de balletjes en pasta erdoor, deze kook je nog 12 minuten mee. Er kan altijd nog een scheutje water bij als je de soep te dik vindt worden.

Roer op het laatst de gehakte selderij erdoor. Proef en breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout. Serveer met brood om in de soep te dopen.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)