5 van 4 stemmen

Mini kruidnoten cheesecakes met sinaasappel (no bake)

2 uur 30 minuten
Zoet
Sinterklaas

Hoeveel Sinterklaas recepten kun je nog maken in je leven, hè? Dat vroeg ik mezelf een paar weken geleden af toen ik aan het nadenken was over deze magische periode in het leven van onze 6-jarige ;-). Ik heb er al aardig wat online staan, maar er was nog een …

Hoeveel Sinterklaas recepten kun je nog maken in je leven, hè? Dat vroeg ik mezelf een paar weken geleden af toen ik aan het nadenken was over deze magische periode in het leven van onze 6-jarige ;-). Ik heb er al aardig wat online staan, maar er was nog een recept wat ik heel graag wilde maken. Namelijk mini kruidnoten cheesecakes. En dan de no bake versie die je lekker snel gemaakt hebt en goed kunt voorbereiden.

Nou, gelukt hoor. Mijn mini kruidnoten cheesecakes met sinaasappel zijn helemaal top geworden. Je kunt ze vandaag al maken en invriezen en dan ben je voor pakjesavond helemaal klaar. Zien ze er niet ontzettend schattig uit? Hieronder vertel ik je precies hoe je ze maakt en ik geef ook een heleboel tips. Onder andere over de muffinvorm (stap over op siliconen vormen, als je die nog niet hebt). Wat een game changer vond ik dat.

Geniet van pakjesavond vast! En van deze mini cheesecakes.

Meer sinterklaasrecepten? Hier vind je ze allemaal.

Ingrediënten

  • 150 gr chocolade kruidnoten (zie notities) + 12 hele kruidnoten extra
  • 75 gr boter
  • 200 gr roomkaas
  • 125 gr zure room
  • 1 el poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 bio handsinaasappel, sap en rasp
  • 200 gr koude slagroom
  • 20 gr kristalsuiker
  • 1 zakje klop-fix
  • 250 gr abrikozenjam (Bonne Maman blijft mijn favoriet)

Ook nodig

  • keukenmachine of hakmolen
  • muffinvorm met 12 vakjes of 12 papieren muffinvormpjes (zie ook notities)
  • metalen zeef

Aan de slag!

  • Maal de 150 gr chocolade kruidnoten helemaal fijn in de keukenmachine of hakmolen en smelt ondertussen de 75 gr boter. Vet eerst met een heel klein beetje boter de muffinvorm in en schep daarna de fijngemalen kruidnoten door de gesmolten boter heen tot goed gemengd.
  • Verdeel dit over de 12 bakjes van de muffinvorm en druk aan met de onderkant van een klein glas. Zet de vorm in de koelkast.
  • Tip: Ik gebruik een siliconen muffinvorm (zie ook notities) hiervoor. Dit zorgt ervoor dat de mini cheesecakes later heel goed uit de vorm komen nadat ze zijn ingevroren. Als je een metalen (of andere harde) muffinvorm gebruikt, bekleed de bodem en de randen dan eerst met bakpapier zodat je ze er goed uit kunt krijgen later. Als je papieren muffinvormpjes gebruikt hoef je verder nergens op te letten.
  • Meng de 200 gr roomkaas en 125 gr zure room in een kom met de 1 el poedersuiker, 1 tl vanille extract, rasp van 1 sinaasappel + 2 tl sinaasappelsap. Klop alles door met een garde.
  • Klop de 200 gr slagroom stijf met de 20 gr suiker en 1 zakje klop-fix. Spatel door het roomkaasmengsel heen tot gemengd. Verdeel dit mengsel over de bodems in de muffinvormpjes en verdeel gelijkmatig.
  • Zet de muffinvorm voor minimaal 4 uur in de koelkast of 2 uur in de vriezer als je haast hebt.
  • Meng de 250 gr abrikozenjam met het resterende sap van de sinaasappel (circa 100 ml) in een steelpan en breng aan de kook. Laat iets inkoken tot het stroperig begint te worden en haal daarna door een metalen zeef. Laat afkoelen tot lauw, dan is het nog vloeibaar.
  • Tip: Mocht je het voorbereiden dan kun je de gelei bewaren in de koelkast. Verwarm tot lauw in de magnetron voordat je gaat garneren zodat de gelei weer vloeibaar wordt.
  • Haal de mini cheesecakes 1 uur voor serveren uit de vriezer of 15 minuten voor serveren uit de koelkast. Garneer de bovenkanten met een lepeltje gelei en zet er een kruidnoot op. Of garneer met andere decoratie naar eigen inzicht.

Notities

  • Met dit recept maak je 12 mini cheesecakes.
  • Ik gebruik hiervoor een siliconen muffinvorm (die kan ook perfect in de vriezer. Bij (onder andere) Baktotaal vind je daar een hele collectie van. Dit is de mini muffin bakvorm die ik heb gebruikt voor de mini cheesecakes. De inhoud daarvan is wel wat kleiner, waardoor ik ook nog een tweede vorm kon vullen.
  • Voor de bodem gebruikte ik de Milka Bastogne kruidnoten, die zijn hier perfect voor.
  • Bereiding: 30 minuten + Koelen: minimaal 2 uur

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)