Mini pizza hapjes

Vandaag heb ik een heel makkelijk recept voor een feestelijk hapje voor jullie. Ingegeven door mijn peuter, alias pizzamonster. Dol op pizza dus en ik besloot daarom mini pizza hapjes te maken voor hem. Maar dan met groenten. Courgette en aubergine zijn daar ideaal voor, aangezien je er dikke plakken …

Vandaag heb ik een heel makkelijk recept voor een feestelijk hapje voor jullie. Ingegeven door mijn peuter, alias pizzamonster. Dol op pizza dus en ik besloot daarom mini pizza hapjes te maken voor hem. Maar dan met groenten. Courgette en aubergine zijn daar ideaal voor, aangezien je er dikke plakken van kunt snijden. Die beleg je vervolgens alsof het een pizza is. Of je maakt het wat specialer en gebruikt tomatentapenade of pesto als basis. Mijn koelkast staat altijd vol met potjes en deze mini pizza hapjes waren een perfecte aanleiding om eindelijk eens wat potjes op te maken. Zie mijn toppings als inspiratie, beleg je mini pizza’s uiteindelijk met alles wat jij lekker vindt.

Mini pizza hapjes_2

Wat je nodig hebt voor ongeveer 12 – 16 mini pizza’s

– 1 courgette
– 1 aubergine
– spreads (Dit kan gewoon een passata zijn, pesto, tomatentapenade of wat je nog in de koelkast hebt staan. Deze pesto giallo van Foodelicious is ook een enorme aanrader voor deze hapjes)
– beleg (Denk aan verse tomaatjes, salami of andere worst, basilicum of paprika)
– 30gr geraspte kaas

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakblik klaar met bakpapier erin.

Snijd de courgette en aubergine in dikke ronde plakken. Leg die naast elkaar op het bakpapier. Vervolgens ga je ze beleggen. Ik koos voor 2 verschillende variaties:

– spread: muhammara dip van Oil & Vinegar, die je ook zelf kunt maken trouwens, met salami, tomaatjes en geraspte kaas
– spread: tomatentapenade met tomaatjes, basilicum en geraspte kaas

Nadat je alle plakken hebt belegd, zet je het bakblik in de oven. Bak je mini pizza hapjes in ongeveer 15-20 minuten gaar. Als de kaas goudbruin is geworden, zijn ze klaar.

Mini pizza hapjes_3

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)