4.16 van 13 stemmen

Mini saucijzenbroodjes met Thaise currypasta

1 uur 20 minuten
Hapje
Oven

Ik ben dol op Thaise currypasta en gebruik het regelmatig in mijn gerechten. Laatst wilde ik mini saucijzenbroodjes maken, maar dan wel met een twist. Ik dook in mijn voorraad- en specerijenkast en mijn oog viel op een pakje Thaise gele currypasta. Waarom niet, dacht ik! Als ik daarmee veel …

Ik ben dol op Thaise currypasta en gebruik het regelmatig in mijn gerechten. Laatst wilde ik mini saucijzenbroodjes maken, maar dan wel met een twist. Ik dook in mijn voorraad- en specerijenkast en mijn oog viel op een pakje Thaise gele currypasta. Waarom niet, dacht ik! Als ik daarmee veel smaak kan geven aan gehaktballetjes, dan kan ik er vast ook geweldige saucijzenbroodjes mee maken.

En zo geschiedde, ik mengde de currypasta met het gehakt en voegde ook nog wat verse basilicum toe voor een friskruidige balans. Thaise basilicum kan trouwens ook goed, maar die is wat lastiger verkrijgbaar. Doordat de currypasta al wat vet in zich heeft, maakt dit de gehaktvulling ook lekker smeuïg. En laat dat vet maar lekker uit de saucijzenbroodjes druppelen in de oven op het bakpapier, want daardoor karameliseren de onderkanten ook een beetje. Wat een feest waren deze mini saucijzenbroodjes, jong en oud waren er laaiend enthousiast over!

Nu willen jullie natuurlijk ook vast van mij weten welke currypasta ik hiervoor gebruik. Het antwoord is simpel, want ik kook altijd met de currypasta’s van Fairtrade Original. Die worden naar authentiek recept gemaakt in Thailand zelf, met pure ingrediënten en zonder toevoegingen. Ze liggen altijd in mijn voorraadkast en zijn ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Of voor deze saucijzenbroodjes natuurlijk ;-).

Ingrediënten

 • 1 sjalot (circa 30 gr), gesnipperd
 • 1 teentje knoflook, fijngehakt
 • zonnebloemolie
 • 400 gr rundergehakt
 • 2 eieren
 • 1 pakje Fairtrade Original Thaise gele curry
 • 75 gr paneermeel
 • 1 el vissaus
 • 2 takjes basilicum, blaadjes fijngehakt
 • 8 plakjes roomboter bladerdeeg
 • optioneel: sesamzaad
 • serveer erbij: dipsaus van ketchup met sriracha naar smaak

Aan de slag!

 • Verhit een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook 5 minuten op laag vuur in 1 eetlepel zonnebloemolie. Schep over in een bak en laat afkoelen tot lauw.
 • Meng het gehakt met 1 losgeklopt ei, de Thaise gele currypasta, paneermeel, vissaus, fijngehakte basilicum en het sjalot-knoflookmengsel. Kneed met je handen door elkaar tot het goed gemengd is. Zet daarna 30 minuten in de koelkast.
 • Verwarm de oven voor op 200 graden (onder- en bovenwarmte) en bekleed een bakblik met bakpapier. Leg de plakjes bladerdeeg op je aanrecht om te ontdooien.
 • Verdeel het gehaktmengsel in 8 rolletjes die even breed zijn als een plakje bladerdeeg.
 • Verwijder het papier van de plakjes en draai ze daarna om zodat het plakkerige deel bovenop ligt. Leg op ieder plakje een rolletje gehakt, iets boven de onderkant. Vouw daarna het bladerdeeg eroverheen en duw de naad aan de onderkant dicht met je vingers. Duw de rand daarna in met de tanden van een vork. Ieder rolletje wat klaar is, snijd je daarna met een scherp mes in 3 stukken.
 • Leg de 24 mini saucijzenbroodjes op je bakblik, met een beetje passen en meten past dat precies bij een normaal formaat oven.
 • Klop het tweede ei los met 1 theelepel koud water. Bestrijk de mini saucijzenbroodjes met het eimengsel (het handigste is dit met een kwastje) en bestrooi ze optioneel met sesamzaadjes.
 • Zet het bakblik 25 - 30 minuten in de oven tot de mini saucijzenbroodjes goed gaar, krokant en mooi goudbruin zijn. Laat ze nog wat langer staan als ze bleekjes ogen.
 • Lauwwarm smaken ze het allerlekkerst. Je kunt ze ook al een dag eerder maken en de volgende dag even oppiepen in de oven, circa 8 minuten op 150 graden. Warm nooit op in de magnetron, want dan wordt het bladerdeeg zacht.
 • Serveer de mini saucijzenbroodjes naar wens met een dipsaus van ketchup met sriracha.

Notities

 • Dit recept is voor een borrelhapje en je maakt er 24 mini saucijzenbroodjes mee.
 • Bereiding: 20 minuten + Koelen: 30 minuten + Oven: 25 - 30 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)