Mini taartjes met koolrabi, appel en gruyère

Er wordt druk gekookt in huis voor de O&N hapjes! Dit hapje met koolrabi, appel en gruyèreis zo gemaakt. Mits je wel de juiste keukenhulpjes in huis hebt. Deze disclaimer zet ik er maar even bij voordat jullie boze berichten gaan sturen 😉 De pittige, licht bloemkoolachtige smaak van koolrabi …

Er wordt druk gekookt in huis voor de O&N hapjes! Dit hapje met koolrabi, appel en gruyèreis zo gemaakt. Mits je wel de juiste keukenhulpjes in huis hebt. Deze disclaimer zet ik er maar even bij voordat jullie boze berichten gaan sturen 😉

De pittige, licht bloemkoolachtige smaak van koolrabi past goed bij het frisse van de appel. En de gruyère maakt het helemaal af.

Wat je nodig hebt voor 10 mini-taartjes:
10 plakjes bladerdeeg
1 kleine of 1/2 grote koolrabi
1 granny smith appel
50gr geraspte gruyère kaas
paar takjes tijm
versgemalen zwarte peper
zeezout 

Wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 175gr.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Steek met een rond uitsteekvormpje van 10cm doorsnee ronde plakjes deeg eruit. Prik met een vork wat gaatjes in het midden van het deeg. 

Schil de koolrabi en appel. Snijd hele dunne plakken ervan met de keukenmachine. Als je niet zo’n hulpstuk hebt, snijd dan dunne plakken met een scherp mes. 

Leg de plakjes deeg op een bakplaat die je hebt bekleed met bakpapier. Leg in het midden een beetje kaas, daarop een plak koolrabi en daarop 2 plakjes appel. Bestrooi met peper en zout en daarover weer royaal wat kaas. Als laatste strooi je er wat blaadjes tijm over.  

Zet de taartjes in de oven en bak deze 15-20 minuten totdat de bovenkant van de taartjes een mooi goudbruin korstje hebben. Serveer de taartjes warm of op kamertemperatuur.       

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer