3x stoere tosti’s uit de pan

Toen ik na ging denken over een volgende moeilijke mannen recept dacht ik al snel aan tosti’s, de inspiratiebron achter deze rubriek (mijn moeilijke man) is namelijk dol op tosti’s en wie ook eigenlijk niet?

Eentje met ham en kaas gaat er bij hem prima in, maar ik wilde juist eens wat tosti’s gaan proberen zonder vlees. Zou hij die net zo lekker vinden? Om ervoor te zorgen dat dit plan zou slagen heb ik drie verschillende tosti’s gemaakt, allemaal zonder vlees en niet zo standaard. De tosti’s heb ik gemaakt met lekkere dikke sneeën stoer brood en gebakken in de pan. Zo krijg je de tosti goed krokant en dat zijn toch altijd de lekkerste vind ik zelf.

Resultaat was een blije man die geen moment over vlees is begonnen en alle drie de tosti’s heerlijk vond. Mocht je nu denken, zijn die tosti’s dan alleen voor mannen!? Nee dat zijn ze niet. Ik heb ze zelf namelijk ook even getest en ze zijn hartstikke geschikt voor vrouwen hoor ;).

Wat je nodig hebt voor 3 tosti’s (1 per soort):

– pakje boter op kamertemperatuur
– koekenpan (bij voorkeur eentje waar een deksel op past)
– 6 dikke sneeën stoer brood (bijvoorbeeld zuurdesem)

Kruidige tosti met mozzarella

– 1 eetlepel pesto
– 1 bol mozzarella in dunne plakjes
– 1 tomaat in dunne plakjes
– 6 basilicumblaadjes
– optioneel: tomatenketchup (de verse van Jean Bâton is een aanrader)

Zoete tosti met brie

– 1 eetlepel honingmosterd (andere mosterd voldoet ook)
– (6 plakjes) brie
– halve peer in plakjes

Pittige tosti met kaas

– 1 eetlepel Harissa (mijn favoriet is de Harissa van Souq te koop online of bij Marqt, andere merken ook te koop bij de AH)
– 1 gerookte paprika uitgelekt en in plakjes (uit zo’n pot)
– 3 dunne plakjes jalapeño
– (6 plakjes) belegen kaas

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 min

1. Zet de smeersel(s) klaar en snijd de benodigdheden voor de tosti naar keuze (of alledrie)

2. Besmeer de beiden sneetjes brood aan de buitenkant met wat boter

3. Besmeer een sneetje (niet aan de boterkant) met de pesto/ mosterd/ harissa

4. Leg de plakjes kaas hierboven op (mozzarella/ brie/ belegen kaas)

5. Leg vervolgens de overige ingrediënten boven op de kaas (tomaat en basilicum / peer / gerookte paprika en jalapeno) en leg het andere sneetje broodje erboven op (met de boterkant naar buiten).

6. Smelt wat boter in de pan en zet het vuur laag, bak de tosti’s in zo’n 10 minuten met de deksel op de pan en keer regelmatig om. Zodra de kaas is gesmolten en de buitenkant knapperig is, is de tosti klaar. Serveer de tosti eventueel met wat ketchup.

Voor iedere tosti geldt dezelfde bereidingswijze, je kunt meerdere tosti’s ook in 1 pan bakken. Wil je de tosti sneller klaar hebben? Dan kun je ook voor het tosti apparaat kiezen, de boter kun je dan achterwege laten.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “3x stoere tosti’s uit de pan”

  1. Als ik tosti’s in de pan bak dan haal ik ze door los geklopte eieren en dan lekker bruinbakken. Ik doe dan wel met ham, kaas en gebakken uienringen, stoer en voedzaam. Maar ik moet bekennen dat ik geen moeilijke eters aan tafel heb. Groetjes Mireille.

    1. Oh dat klinkt ook lekker! Ga ik eens een keertje proberen 🙂

Reacties zijn gesloten.