No-bake marshmallow cheesecake

Geroosterde marshmallows kennen we allemaal. Maar weet je dat je marshmallows ook heel goed kunt smelten? En dan maak je er een cheesecake van. Deze bijvoorbeeld. Ik gebruikte er de Merry X-Mas marshmallows van à Table voor die in de kersteditie van de Foodeliciousbox zaten. Maar je kunt dit met …

Geroosterde marshmallows kennen we allemaal. Maar weet je dat je marshmallows ook heel goed kunt smelten? En dan maak je er een cheesecake van. Deze bijvoorbeeld. Ik gebruikte er de Merry X-Mas marshmallows van à Table voor die in de kersteditie van de Foodeliciousbox zaten. Maar je kunt dit met iedere soort marshmallow doen. Gebruik wel goede kwaliteit en laat je niet verleiden om er extra suiker aan toe te voegen, want de marshmallows zijn al zoet genoeg van zichzelf. Als je verschillende kleuren marshmallows gebruikt, kun je ook laagjes in de cheesecake maken zoals ik deed met het groen en rood. Dat maakt ‘m nog feestelijker.

Wat je nodig hebt voor 1 cheesecake

– 150gr country cookies
– 30gr boter, gesmolten
– 1 zak (225gr) Merry X-Mas marshmallows (of gebruik 225gr andere marshmallows)
– 100ml melk
– 400gr cream cheese
– 500gr volle kwark
– 2tl vanille extract

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten / Wachttijd: 4 uur

Maal de koekjes helemaal fijn in de keukenmachine. Of stop ze in een ziplock zakje en rol fijn met een deegroller. Meng het daarna met de gesmolten boter. Bekleed een ronde springvorm met bakpapier of vet goed in. Stort het koekjesmengsel op de bodem, verdeel gelijkmatig en druk goed aan. Zet 30 minuten in de koelkast.

Houd 9 marshmallows apart (van iedere kleur 3). Doe de rode en groene beide apart in een steelpan en verdeel de witte evenredig. Schenk in ieder pannetje 50ml melk en breng rustig aan de kook. Roer tegelijk in beide pannetjes totdat de marshmallows helemaal gesmolten zijn en je een dikke marshmallow vloeistof overhoudt. Als je marshmallows van 1 kleur gebruikt, kun je alles in 1 pan laten smelten.

Klop 200gr cream cheese met 250gr volle kwark en 1tl vanille extract los in een kom. Schenk het groene marshmallow mengsel erbij en roer goed door totdat alles is vermengd en je geen klontjes meer hebt. Schep dit op de bodem en strijk uit. Herhaal dit exact, maar dan met het rode marshmallow mengsel. Schep dit op het groene mengsel en strijk gelijkmatig uit. Als je marshmallows van 1 kleur gebruikt, kun je alles tegelijk met elkaar mengen en in de springvorm scheppen.

Maak eventueel nog een patroon in het mengsel met een satéprikker. Dek af en zet minstens 4 uur in de koelkast. Verdeel vlak voor het serveren de achtergehouden marshmallows erover in een gewenst patroon. Druk iedere marshmallow iets in het mengsel. Maak de taart nog feestelijker door er witte chocolade over te raspen.

marshmallow-cheesecake-staand

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer