Foodelicious Kerstmenu

Spannend vond ik het. Dat deze week ‘mijn’ Foodeliciousbox bij iedereen zou worden afgeleverd. Wat zouden jullie van de inhoud vinden en van de recepten? Tot op heden heb ik alleen nog maar positieve reacties gekregen, fijn! Dat had ik ook wel gehoopt, want ik weet hoeveel tijd erin heeft …

Spannend vond ik het. Dat deze week ‘mijn’ Foodeliciousbox bij iedereen zou worden afgeleverd. Wat zouden jullie van de inhoud vinden en van de recepten? Tot op heden heb ik alleen nog maar positieve reacties gekregen, fijn! Dat had ik ook wel gehoopt, want ik weet hoeveel tijd erin heeft gezeten. Van de selectie, samen met Herman en Jaime, het bedenken, maken en fotograferen van de recepten tot de productie. Er zitten aardig wat uurtjes in van veel gepassioneerde mensen. Maar dan krijg je ook wat, namelijk de allerlekkerste foodbox voor de kerstdagen! Naast Herman en Jaime wil ik ook Wendy, Nanette en Kim enorm bedanken voor hun geweldige inbreng!

Vandaag ga ik jullie laten zien wat er allemaal in de box te vinden was. En ik onthul mijn Foodelicious kerstmenu waar de recepten de komende dagen van online zullen komen. Heb je de box niet besteld, maar wil je wel een van de recepten maken? Geen enkel probleem, want je kunt vrijwel alle producten ook los bestellen bij Foodelicious. Ik heb bij ieder product een linkje naar de webshop opgenomen.

1. Gran Moro Balsamico van Mussini

Het klapstuk van de box! Een zachte, stroperige 15 jaar gerijpte balsamico. Die ooit begon als jonge balsamico in een groot vat van 180 liter om na 15 jaar rijpen te eindigen in een vaatje van 2 liter. Vakkundig gemaakt door huisleverancier Mussini en geweldig op smaak. Ik maakte er onder andere een gevulde kip met balsamico glazuur mee. De vulling van de kip bestaat uit sjalot, kastanjechampignons, cantharellen, tijm en kastanjes. Een hoofdgerecht dat je met trots tijdens het kerstdiner kunt serveren.

unboxing-kerst-fdbox-foodelicious-kerstmenu-3

2. Vijgenmosterd van Theo van Moerkom

Wat een combinatie…krachtige mosterd met de zoete tonen van vijg. Deze mosterd combineert goed met kaas, maar je kunt er ook een heerlijke vijgen mosterdsaus van maken die je serveert met kalfsoester. Het recept komt voor jullie online.

unboxing-kerst-fdbox-foodelicious-kerstmenu-7

3. Salsa Tartufata van Acqualagna

Dit is voor mij de lekkerste truffeltapenade die ik ooit heb gegeten. En ik heb er aardig wat geproefd in mijn leven. Herman van Foodelicious ontdekte deze samen met Ron van Beek (chef van het Rotterdamse Antichic) tijdens een truffelreis in Turijn en wist gelijk dat deze in het assortiment moest. Ik maakte er een heel verrassend bijgerecht mee. Namelijk een Mac & Cheese, maar dan met truffel.

unboxing-kerst-fdbox-foodelicious-kerstmenu-1

4. Elderflower Shampagne Mocktail

MrFitzpatrick maakt ontzettend lekkere, botanisch gebrouwen siropen. Deze mocktail (alcoholvrij) is gemaakt van vlierbloesemsiroop met een vleugje appel en limoen. Ook tijdens de kerstdagen is deze lichte, fruitige smaak een welkome afwisseling. Zeker als je ‘m combineert met troebele appelsap en een vleugje kaneel. Een ideale mocktail voor bij het kerstontbijt.

unboxing-kerst-fdbox-foodelicious-kerstmenu-2

5. Kerst Marshmallows

Toen ik ze zag, wist ik het gelijk…hier moet ik een marshmallow cheesecake van maken! Door de verschillende kleurtjes kun je mooi in lagen werken. Het recept komt binnenkort online. Maar gebruik ze vooral ook in combinatie met warme chocolademelk na de after-kerstbrunch pre-diner wandeling.

unboxing-kerst-fdbox-foodelicious-kerstmenu-8

6. Lange toastjes van Danvita

Naast het feit dat deze toastjes met Provençaalse kruiden verschrikkelijk lekker zijn, hebben ze ook nog eens een leuk formaat voor een amuse of voorgerecht. Vooral als je ze belegt met gerookte eendenborst en chutney van rode ui.

unboxing-kerst-fdbox-foodelicious-kerstmenu-6

7. Champagne cassis thee

Deze fijne witte thee met een vleugje champagne en een hint van cassis is niet alleen geschikt om te drinken. Eenmaal gezet leent de thee zich ook heel goed voor andere toepassingen. Zo maakte ik er een dessert mee, champagne cassis gelei met honingroom. Bakte er een cake mee en vind ‘m heerlijk als ‘cold brew’ ijsthee. Maar drink ‘m vooral ook warm. Om er optimaal van te genieten kook je het water tot 100 graden en laat je het afkoelen tot 80 graden voor het opschenken. Zo wordt de thee niet bitter.

unboxing-kerst-fdbox-foodelicious-kerstmenu-4

8. Kerstchocolade

Tja, wat zal ik zeggen over de chocolade van Foodelicious. Gemiddeld houdt een zakje het bij ons niet langer dan 2 dagen uit. Ik bestel daarom ook altijd zeer sporadisch, anders groei ik (nog meer) tegen de klippen op. Deze kerstchocolade serveer je bij de koffie na het kerstdiner en bij een mok thee terwijl je een kerstfilm aan het kijken bent. Bij het ontbijt kunnen ze ook of gebruik ze als versiering op een chocoladetaart. Nou denken jullie wellicht “Waarom staat er een cake naast de chocolade?”. Dat ga ik uitleggen! Ik heb namelijk nooit geweten dat het bakje van de chocolade ook een bakvormpje is (er zit zelfs een bakpapiertje in!). Daar heb ik vervolgens een heerlijke cassiscake in gebakken waarvoor ik ook de champagne cassisthee heb gebruikt. Binnenkort komt ook hier het recept van online.

unboxing-kerst-fdbox-foodelicious-kerstmenu-5

Dat waren ze, de 8 fantastische producten uit de box! Stiekem waren het er 9, want ‘Santa Claus’ Herman had er ook nog een hele fijne ‘candy cane’ aan toegevoegd.

Het Foodelicious Kerstmenu

Met al die prachtige producten en recepten heb ik voor jullie mijn ultieme 5-gangen Foodelicious Kerstmenu gemaakt. De ontbrekende recepten komen deze week allemaal online.

unboxing-kerst-fdbox-foodelicious-kerstmenu-9

Toastje met gerookte eendenborst en chutney van rode ui (recept)
Vlierbloesem champagne cocktail (recept)

Pappardelle met truffel (recept)

Gevulde kip met balsamico glazuur (recept)
Truffel Mac & Cheese (recept)

Andere opties voor bijgerecht:
Salade met bimi, haricot verts en groene asperges (recept)
Geglaceerde wortelen met honing en tijm (recept)
Gratin dauphinois (recept)
Cranberry compote (recept)

Marshmallow cheesecake (recept)

Koffie of thee met kerstchocolade

Ik hoop dat jullie enorm gaan genieten van alle producten en recepten. Het was een groot plezier om hieraan mee te mogen werken!

unboxing-kerst-fdbox-foodelicious-kerstmenu-10

Credits fotografie Francesca, box en producten: Wendy Pronk van Deedylicious.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)