No-bake perzik kwarktaart met witte chocolade

Er gaat niets boven de geur van vers zomerfruit! Al die heerlijke kleuren en smaken waar we maar een paar maanden in het jaar van kunnen genieten zijn enorm verleidelijk en daarom probeer er altijd zo veel mogelijk van te eten. En daarnaast kun je dat smakelijke zomerfruit ook verwerken …

Er gaat niets boven de geur van vers zomerfruit! Al die heerlijke kleuren en smaken waar we maar een paar maanden in het jaar van kunnen genieten zijn enorm verleidelijk en daarom probeer er altijd zo veel mogelijk van te eten. En daarnaast kun je dat smakelijke zomerfruit ook verwerken in de heerlijkste taarten en desserts. Zo geniet je er eigenlijk dubbel van! Deze no-bake perzik kwarktaart met witte chocola is een zonnig zomers plaatje door de roosvorm van perziken bovenop. Natuurlijk is deze taart het lekkerst met verse perziken maar met perziken uit blik kun je deze no-bake kwarktaart het hele jaar door maken.

Wat je nodig hebt voor 1 taart met 12 punten

    • 400 gr digestive koekjes
    • 175 gr roomboter
    • 10 blaadjes gelatine
    • 2 kg verse perziken
    • 75 gr suiker
    • 150 gr witte chocolade
    • 400 ml slagroom
    • 180 gr suiker
    • 500 gr magere kwark
    • optioneel: 2 el abrikozenjam (optioneel)

Wat je gaat doen

Bereiding: 45 minuten + Koelen: 3 uur

1. Bekleed de bodem en zijkanten van een springvorm van 26 cm met bakpapier.

2. Maal de digestive koekjes fijn in de keukenmachine of doe ze in een stevig ziplockzakje en sla ze fijn met een pan of deegroller. Smelt de roomboter en meng dit met de koekkruimels.

3. Verdeel het koekkruimelmengsel in de vorm en creëer een opstaande rand. Druk alles goed aan met de bolle kant van een lepel en zet in de koelkast.

4. Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.

5. Schil 350 gr perziken en pureer ze met 75 gr suiker. Breng dit daarna in een steelpan op laag vuur aan de kook.

6. Hak in de tussentijd de witte chocolade fijn en roer dit door de perzikpuree. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer door de puree tot de gelatine is opgelost. Haal van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.

7. Klop de slagroom met 180 gr suiker lobbig en klop daarna de kwark erdoor tot het stijf is. Spatel de perzikpuree erdoor en giet het mengsel voorzichtig in de vorm.

8. Laat de perzik kwarktaart minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

9. Schil de overige perziken en snijd ze in smalle partjes. Vorm met de perzikpartjes een roos op de kwarktaart door aan de buitenrand te beginnen en de partjes naar binnen toe te laten overlappen. Het is even een werkje, maar ziet er wel prachtig uit, toch?!

10. Verwarm optioneel de abrikozenjam en smeer hiermee de perzikpartjes in met een kwastje voor een mooie glans.

Recept & fotografie: Debbie Bodewes

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca