Nom nom nom tag (ok, ik doe ook een keertje mee)

Ze tagde mij voor de ‘Nom nom nom tag’ en dacht waarschijnlijk dat ik ‘m nooit zou invullen. Ik heb het over Linda van Lekker eten met Linda, foodblogcollega en lieve vriendin. Dat had ik ook zo maar kunnen doen, want ik heb een bloedhekel aan de term ‘nom nom …

Ze tagde mij voor de ‘Nom nom nom tag’ en dacht waarschijnlijk dat ik ‘m nooit zou invullen. Ik heb het over Linda van Lekker eten met Linda, foodblogcollega en lieve vriendin. Dat had ik ook zo maar kunnen doen, want ik heb een bloedhekel aan de term ‘nom nom nom’. Wie heeft die onzin ooit bedacht en wat is er mis met heerlijk, lekker, verrukkelijk, uitmuntend, delicious en gewoon mmm? Heb jij ooit in je leven ‘nom nom nom’ gemompeld terwijl je iets lekkers in je mond stopte?

Maar goed, het gaat niet om het ‘genom’, maar om het idee. Het idee van een tag aan elkaar geven waarbij je antwoord geeft op een aantal persoonlijke vragen over een bepaald thema. Dat is wel leuk en zo ontdekken jullie weer een nieuwe kant van mij. In ieder geval weet je nu dat ik nooit ‘nom nom nom’ als reactie op een van mijn recepten wil lezen, maar daar houden jullie je onbewust al aardig aan. Zo na het uitgebreide kerstontbijt vond ik het een ideaal moment om die vragen eens te beantwoorden. Daar gaan we dan!

Nom Nom Nom Tag_6

Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?

Mijn ‘probleem’ is dat ik alles lekker vind en dan zit er altijd wel iets tussen wat een ander niet lekker vindt. Dus misschien moet ik gewoon maar een paar vreemde dingen opsommen hier. Wellicht niet helemaal vreemd, maar wel dingen die jullie minder snel van me zouden verwachten. Bijvoorbeeld een broodje met sardines, ui, knoflook en sambal als ontbijt. Of ‘s avonds een grote kapsalon met extra kaas bestellen. Een broodje met sambal van kippenlever en -hartjes kan ik niet laten staan en ansjovis eet ik het liefst zo uit blik (wel de goede graag).

En als The Mr. en ik een drukke dag hebben gehad en een onvoldaan gevoel hebben overgehouden van het eten dan bestellen we met gemak nog een broodje shoarma om 12 uur ‘s nachts. En een pita kaas.

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?

Ik kook nooit iets te vaak, want ik heb geen last van het ‘guilty pleasures’ syndroom en mijn gevoel van ‘overdaad schaadt’ popt vrijwel nooit op (behalve bij teveel suiker). Het liefste grill of rooster ik dingen. Zo eten wij heel veel geroosterde aardappelen en groenten uit de oven. Met knoflook, olijfolie en zeezout. En vis en vlees gaat meestal in de grillpan.

Wat ik ‘vaak’ kook is afhankelijk van het seizoen; veel salades in de zomer, veel soepen in de herfst, veel stoofschotels en volle pasta’s in de winter en veel lichte gerechten met wederom pasta’s in de lente. Eigenlijk kook ik het liefst puur. Met goede ingredienten en niet teveel gedoe zodat je nog proeft wat je eet.

Nom Nom Nom Tag_5

In welk restaurant zou je het liefst iedere dag eten?

Iedere dag in een restaurant eten, ik moet er niet aan denken. Ik ben dol op uit eten gaan, maar het moet wel bijzonder blijven. Doordat ik foodblogger ben, kan en mag ik vaak uit eten en zelfs daarbij moet ik al oppassen dat het geen overdaad wordt. Ik herinner me dat ik een half jaar geleden een keer zuchtend naar een restaurant ging voor een review en toen realiseerde ik me dat ik de frequentie wat omlaag moest schroeven. Uit eten gaan is geen werk of gewoonte, maar een genietmoment.

Een aantal van mijn favoriete restaurants; Bij Jef op Texel, Hofstede Meerzigt in Zoetermeer, De Vluchthaven in Bruinisse, alle restaurants aan de Middellandse Zee waar wordt gekookt met dagverse vis en liefde voor eten en Trattoria Toscana Da Luigi op Isola d’Elba.

10731976_1493879314213856_20523579_n

Nog een bekentenis: als ik uit eten ben geweest en het is niet goed qua kwaliteit of service dan word ik serieus sacherijnig. Ik kan er niets aan doen, het gebeurt gewoon. Alsof iemand op mijn tenen gaat staan, heel bijzonder. Zo had ik laatst een hele nare ervaring bij een restaurant en ging treurig de deur uit op zoek naar een zaakje waar ze me nog een goed dessert met een glimlach wilden serveren. ‘Call me crazy’, dat mag.

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Dat wordt dan een broodje met hamburger en truffel. We hebben ‘m kerstavond nog gemaakt; geroosterd hamburgerbroodje besmeerd met dun laagje truffelolie, sla, Black Angus burger, coeur de boeuf tomaat, Crick’s ketchup, mosterd, uienringen en truffel chips. En die noemen we dan de, euh, Francesca’s Truffelburger of zoiets?

Nom Nom Nom Tag_7

Deel een handige kooktip.

Koop een hakmachine! Hoe vaak moet je iets hakken voor een recept? Denk aan uien, knoflook, rode peper, bosui, sjalot en meer? Het scheelt enorm veel tijd als je een kleine hakmachine op het aanrecht hebt staan die dat werk voor je doet. Ik ben inmiddels een half jaar zielsgelukkig met mijn KitchenAid Chopper. Die kan naast hakken ook nog eens pureren en sauzen, pesto en hummus maken. En ja, ik ben een luie kok, zeker doordeweeks als mijn mannen na de crèche en werk snel eten op tafel nodig hebben en dan zijn dit soort handige tools echt een uitkomst.

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Op mijn ‘food bucket list’ staat nog oneindig veel, maar op mijn ‘food BAKING bucket list’ wat minder. Ik ben namelijk niet zo’n bakker en heb ook geen geduld voor (in mijn ogen) ellenlange bakprojecten. Alhoewel ik 2 dagen geleden wel een fabeltastische kerststol heb gebakken.

Nom Nom Nom Tag_2

Als ik dan toch iets moet kiezen, dan maar macarons. Die 2 keer dat ik het nu geprobeerd heb, zijn ze echt dramatisch uit de oven gekomen. Dat zou ik toch moeten kunnen, denk ik dan…

Nom Nom Nom Tag_8

Zelf koken / Buiten de deur eten / Eten bestellen?

Zelf koken natuurlijk! Zo’n 4 tot 5 keer in de week. Daarnaast een mix van buiten de deur eten (bij vrienden/familie, in restaurants of bij persevents) en op de dagen dat ik echt nergens zin in heb, wordt er eten besteld of gehaald.

Nom Nom Nom Tag_1

Ben je ergens allergisch voor?

Ja, voor vies eten. Krijg ik direct rode bulten van.

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?

Ik zit helemaal in de granola, teff en grote stukken vlees-fase. Meestal duren obsessies bij mij een week of 4 en daarna ontdek ik weer nieuwe liefdes. Gelukkig ben ik een stuk loyaler in mijn relatie 😉

Nom Nom Nom Tag_4

Wat is je favoriete toetje?

Een stukje Italiaanse crostata al limone (met harde korst en romige citroencrème) en een espresso ernaast. Er staat nog geen recept hiervan op mijn blog, maar deze van Ziti Zitoni is ook bijzonder fijn.

Wat eet je terwijl je deze tag invult?

Deze vraag hoort oorspronkelijk niet bij de tag, maar ik vond ‘m wel aardig om toe te voegen. Naast mijn laptop staan chocoladetruffels van Foodelicious en een espresso.

Dat was ‘m dan, mijn nom nom nom tag! En, hebben jullie nog iets nieuws ontdekt over mij waar je echt geen weet van had? Ben benieuwd, laat je het me weten?

927103_600451383403356_475954950_n

Onderdeel van zo’n tag is dat je ook andere mensen weer tagt. Ik heb 3 mensen geselecteerd, daar komen ze!

Philippine van Liefde voor Lekkers: Phil maakt echt fantastische gerechten en kan koken als een malle. Als je haar nog niet kent, kijk snel op haar blog. Ik ben heel benieuwd naar haar antwoorden op deze tag.

Ellen van Made by Ellen: Tja, Ellen en ik hadden op food-gebied zusjes van elkaar kunnen zijn. We both love food! Nou Ellen, kom maar op met je antwoorden.

Miljuschka van Food My Favorite Dish: Een BN’er die kan koken en ook nog eens ontzettend leuk is. Onlangs lanceerde ze haar nieuwe foodblog en binnenkort gaan we samen roti maken. Waarschijnlijk maken we dan ook gans, een taart of 3 en lepelen samen nog een potje gecondenseerde melk leeg. This woman can cook!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer