Ontbijten is een van mijn favoriete bezigheden. Zodra ik wakker word heb ik ook altijd meteen trek in eten. Om eerlijk te zijn denk ik zelfs voordat ik ga slapen al na over het ontbijt. In het weekend of als ik vrij ben, houd ik ervan om wat uitgebreider te ontbijten. Dit kan variëren van koude en zoete gerechten, zoals yoghurt met granola tot aan hartige, warme gerechten. Of zoet en warm zoals havermout, een van mijn favorieten!
Wat me aan vroeger doet denken en ik nog steeds best lekker vind, is de klassieke pap van Brinta. Die kent iedereen wel toch? Met hun oergranen (of klassieke volkoren granen) kun je deze heerlijke ontbijtpap met gepocheerde peertjes maken.
Ik maakte de granen klaar in een pap én roosterde ze in de pan. Resultaat is een zacht ontbijtje dat tegelijkertijd ook een bite heeft, erg lekker! Dit kun je vervolgens weer met van alles combineren, maar als ik een tip mag geven… ga zeker voor deze variant met kruidige, gepocheerde peertjes en gembersiroop. Want dan begint je dag zonder twijfel erg goed.
Ziet er lekker uit! Mag ik vragen wat het verschil is qua smaak tussen havermout en Brinta?
Hi Sharon, dat mag zeker! Het verschil qua smaak is dat de Brinta Oergranen een grovere structuur hebben dan havermout, het blijft ook steviger nadat je het bereidt hebt. Erg lekker vind ik zelf.
Wat voor soort peren zijn hier het beste geschikt voor? Ik weet niet welke als stevig worden bestempeld.
Ik bedoel daarmee dat ze nog niet helemaal rijp hoeven te zijn. De conference peren doen het prima, die gebruikte ik ervoor.