Oosterse sla stamppot met champignons

Gooi eens wat sla, gember en sojasaus door je stamppot en je hebt opeens een hele andere smaakbeleving. Ook lekker om er nog een worstje of stukje gebakken witvis bij te eten.

Oosterse sla stamppot met champignons_2

Wat je nodig hebt

– 1 kilo kruimige aardappelen
– 2 teentjes knoflook
– 1 stukje gember van 1 cm
– 1 ui
– 250gr kastanjechampignons
– 1el plantaardige olie
– 3el sojasaus
– 50ml melk
– 1 flink klontje boter
– 1 zak rucola
– 1 zak jonge bladsla met veldsla

Wat je gaat doen

1. Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze samen met 2 teentjes gepelde knoflook, stukje gember en zout in 20 minuten gaar.
2. Snipper de ui fijn. Borstel de kastanjechampignons schoon en halveer ze daarna.
3. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak 1 minuut. Schenk daarna de sojasaus erbij en roer goed door. Bak nog 1 minuutje door.
4. Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af. Schep ze terug in de pan en schenk er een scheutje melk bij (maak die eerst even warm) en een klontje boter. Stamp de puree grof met een stamper. De knoflook kun je gewoon mee stampen. De gember kan eruit of je snijdt deze heel fijn en roert erdoor. Als de puree nog iets te droog is, voeg je wat extra melk toe. Schep daarna ¾ van de champignons en ¾ van de rucola en jonge bladsla erdoor. Proef en breng eventueel extra op smaak met sojasaus.
5. Serveer de stamppot op borden en garneer met de overgebleven sla en champignons.

Tip: hak de sla eerst grof voordat je deze door de puree schept, dat maakt het voor kinderen een stuk makkelijker om te eten. Meestal houden ze namelijk niet van ‘groene gras sliertjes’ zoals mijn peuter dat noemt.

Oosterse sla stamppot met champignons_3

Bewaren

Bewaren

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Oosterse sla stamppot met champignons”

  1. Lekker goed recept voor morgen (dinsdag) ik maak er nog rode uien chutney bij en doe bij de champignons ook nog shiitakes
    Oftewel een recept van Francesca en een beetje van mezelf…..

  2. Hoihoi dames, ik vroeg me t volgende af, bij de Oosterse sla stamppot met champignons, van maandag staat knoflook en gember meekoken met de aardappels, moeten deze eruit gehaald worden voor je gaat stampen of stamp je t mee? Het recept ziet er erg aanlokkelijk uit en ga t zeker proberen ook al zijn we beide geen gember-fans.