Ovenpasta met spinazie en pompoen

Oh, wat heb ik vandaag een zalig en easy gerecht voor jullie! Deze ovenpasta bereid je namelijk heel makkelijk in 1 schaal. Gewoon alles bij elkaar mikken, in de oven schuiven en daarna zwaar genieten. Het heeft wel even de tijd nodig in de oven, maar dan heb jij wel …

Oh, wat heb ik vandaag een zalig en easy gerecht voor jullie! Deze ovenpasta bereid je namelijk heel makkelijk in 1 schaal. Gewoon alles bij elkaar mikken, in de oven schuiven en daarna zwaar genieten. Het heeft wel even de tijd nodig in de oven, maar dan heb jij wel je handen vrij voor iets anders. Het ultieme comfort food voor echte kaasliefhebbers, want ik gebruik hier maar liefst 4 verschillende kazen in. Geniet ervan 🙂

Wat je nodig hebt voor 4-6 personen

– 400gr pasta (bijvoorbeeld penne of ander korte pasta)
– 200gr spinazie
– 400gr pompoenblokjes (uit de koeling of vriezer)
– 1 potje (circa 200gr) gedroogde tomaten, uitgelekt
– 2 blikken pomodorini (ik gebruikte ze van Cirio)
– 1 fles (400-500gr) passata (bijvoorbeeld van Cirio)
– flinke scheut olijfolie
– zwarte peper
– zeezout
– 1 volle tl pimenton sweet
– 200gr geraspte belegen kaas
– 100gr Taleggio, in kleine blokjes
– 1 bol mozzarella, in stukjes gescheurd of gesneden
– 75gr geraspte Parmezaanse kaas

vegetarische-ovenpasta-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten / Oventijd: 75 minuten

Pak een grote ovenschaal of braadslede waar alle ingredienten in passen en verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de pasta, spinazie, pompoen, tomaten, pomodorini, passata en olijfolie in de schaal en strooi daar royaal zwarte peper, een snuf zout en de pimenton over. De geraspte kaas en Taleggio gaat er ook over en dan meng je alles goed door elkaar. Zorg dat alle groenten, en in ieder geval de droge pasta, goed onder het vocht staan. Anders wordt de pasta niet gaar. Schenk er eventueel nog een klein scheutje water of extra tomatensaus bij. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats voor 45 minuten in de oven.

Haal de schaal daarna uit de oven en bestrooi met de mozzarella en Parmezaanse kaas. Plaats daarna nog 30 minuten onafgedekt in de oven en je pasta ovenschotel is klaar.

vegetarische-ovenpasta-3

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer