4.75 van 4 stemmen

Paascocktail met advocaat

10 minuten
Drankje
Pasen

Ik heb dit jaar nog één paasreceptje voor jullie in petto, namelijk mijn paascocktail met advocaat, vanille wodka en room. Een cocktail die ik maakte nadat ik de nieuwe advocaat smaken van De Librije ontving om te proeven. Waarom die zo bijzonder zijn, lees je hier. Daarbij krijg je ook …

Ik heb dit jaar nog één paasreceptje voor jullie in petto, namelijk mijn paascocktail met advocaat, vanille wodka en room. Een cocktail die ik maakte nadat ik de nieuwe advocaat smaken van De Librije ontving om te proeven. Waarom die zo bijzonder zijn, lees je hier. Daarbij krijg je ook gelijk het recept voor een advocaat tiramisu, wat ook geen straf is ;-).

Maar goed, ik wilde dus een paascocktail maken en raakte geïnspireerd door een ‘crème anglaise’ cocktail die ik online vond, deze. Na een proefsessie koos ik voor de Marigold Rumour advocaat waarvoor een rum met botanische kruiden is gebruikt. Ik combineerde deze met vanille wodka en room in een shaker en de smaak was geweldig en heel mooi in balans.

Wist je trouwens dat je ook zelf heel makkelijk vanille wodka kunt maken? Je hebt er alleen wat tijd voor nodig. Die ik niet meer had en daarom kocht ik ‘m nu (van Absolut), maar als deze fles leeg is ga ik zeker mijn eigen versie maken met vanillepeulen. Hier vind je een goed recept.

Meer recepten met advocaat? Die vind je hier!

Ingrediënten

 • 150 ml advocaat
 • 80 ml vanille vodka
 • 40 ml room
 • cacaopoeder
 • optioneel: 4 kleine prikkertjes & 2 gevulde paaseitjes

Ook nodig

 • cocktailshaker
 • ijsblokjes
 • zeefje (liefst 2x)
 • 4 cocktailglazen (niet te groot, het is een machtige cocktail dus ik zou voor klein & fijn gaan)

Aan de slag!

 • Vul de cocktailshaker tot de helft met ijsblokjes en schenk daarna de advocaat, vanille vodka en room erbij. Sluit de shaker.
 • Shake voor 1 minuut flink tot de paascocktail mooi romig is en schenk daarna door een zeefje in de cocktailglazen.
 • Garneer de paascocktail met een vleugje cacaopoeder. Als je hiervoor een zeefje gebruikt, wordt het een mooi gelijkmatig laagje.
 • Voor de paaseitjes garnering snijd je de paaseitjes met een goed scherp mes door. Doorboor daarna heel voorzichtig met een prikkertje en leg deze op de randen van het glas vlak voordat je serveert.

Notities

 • Met dit recept maak je 4cocktails.
 • Ik gebruikte de Marigold Rumour Advocaat (deze), maar je kunt natuurlijk ook andere advocaat gebruiken).
 • Bereiding: 10 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)