Pancakes met karnemelk en bessen

Een tijdje terug publiceerde ik een pancake recept waarop een van mijn favoriete Nederlandse bloggers met veel enthousiasme reageerde. “Oh wat lekker, wij maken ze ook vaak met karnemelk en bessen!” Als Ellen van Made by Ellen dat tegen je zegt dan weet je zeker dat dat lekker is, dus ik aan de slag. En wat denk je, ze had helemaal gelijk. Daarom krijgen jullie vandaag op deze zonnige pinksterochtend het recept voor pancakes met karnemelk en bessen. Enjoy!

Wat je nodig hebt voor circa 12 pancakes

– 4 scharreleieren
– 200gr bloem
– 2tl bakpoeder
– 1tl baking soda
– snufje zout
– 500ml karnemelk
– boter om in te bakken
– 200gr blauwe bessen
– om te serveren: maple syrup

Wat je gaat doen

Klop de eieren los. Meng de bloem met de bakpoeder en zout in een kom en klop daar de eieren en de karnemelk door. Goed kloppen zodat je geen klontjes krijgt. Je houdt een iets dikkig beslag over.

Verwarm een kontje boter in een koekenpan en schep hier een juslepel beslag in. Terwijl de ene zijde aan het bakken is, strooi je wat blauwe bessen op de andere zijde. Bak de pancakes om en om in een minuut of 4 goudbruin en gaar. Als je koekenpan groot genoeg is, kun je meerdere pancakes tegelijk bakken.

Serveer de pancakes met extra blauwe bessen en ahornisroop.

Pancakes met karnemelk en bessen _2

We zijn redelijk verzot op pancakes hier! Als je meer inspiratie zoekt, bekijk dan deze pagina maar eens. Wat is jouw favoriete pancakes recept?

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Pancakes met karnemelk en bessen”

  1. En als net als bij mij je door je bakpoeder heen bent, werkt zelfrijzend bakmeel ook prima 🙂 Heerlijk zijn ze!

  2. Voor een nog luchtigere pannenkoek: splits de eieren en gebruik het eigeel in het beslag. Klopt de eiwitten luchtig en vouw dat op het eind bij het beslag.

  3. Vraagje: Kan ik het deeg een dag op voorhand maken zodat ik het ‘smorgens niet meer moet doen? Alvast bedankt. Carl.

Reacties zijn gesloten.