René Redzepi: Op z’n Nederlands in Ron Gastrobar

Telefoontje van Francesca; “Suus, heb jij volgende week wat te doen en wil je voor mij naar de boeklancering van René Redzepi’s boek bij Ron Gastrobar in Amsterdam?” Ik hoef je niet uit te leggen dat dat een redelijk d’uh moment was hè? Het feit dat jij dit stuk nu leest zegt genoeg. Want zeg nou zelf, tegelijkertijd ‘s werelds beste chef ontmoeten én lunchen zijn wel een inkoppertje. Ik heb dus met één veeg mijn agenda leeggemaakt en toog naar Amsterdam!

Noma: a work in progress, nu ook in het Nederlands

We zijn uitgenodigd omdat Redzepi’s boek “Noma. A work in progress” vanaf nu ook in het Nederlands verkrijgbaar is. Het boek verscheen oorspronkelijk alleen in het Engels. Maar, zo geeft Redzepi aan, een groot deel van zijn klanten bij Noma zijn Nederlandstalig en er blijkt markt voor een Nederlandse vertaling van het boek.

Rene redzepi_lancering Nederlandse vertaling_a work in progress_2

Die vertaling is er nu en te midden van toûte culinair Nederland ontvangt acteur Dirk Zeelenberg uit handen van Redzepi het eerste exemplaar.

Kookboek of kijkboek

Redzepi is niet voor niets de beste chef ter wereld. Dat zie je terug in de recepten die in dit boek staan. Voor zelfs de doorgewinterde thuiskok zal dit geen dagelijkse kost worden. Tegelijkertijd, bij het boek krijg je een dagboek én een fotoboekje. In het dagboek heeft Redzepi een jaar lang zijn ervaringen bijgehouden. Die verhalen worden met beeldmateriaal uit het fotoboek ondersteund.

Noma_a work in progress

En dáár aan gekoppeld zijn er de recepten in het kookboek. Dit is dus niet zomaar een standaardwerkje dat je in de kast zet. Ik verheug me vooral op het lezen van het dagboek en in het hoofd van Redzepi te kruipen. De recepten uit het boek daar zal ik me minder snel aan wagen, maar wat is het prachtig gemaakt en gefotografeerd. Echt een boek om je door te laten inspireren.

Lunch bij Ron Gastrobar

Nadat het eerste boek is overhandigd is het tijd om aan tafel te gaan.

Rene redzepi_lancering Nederlandse vertaling_a work in progress_4

Terwijl Redzepi wordt geïnterviewd en daarna op zijn gemak rondloopt en praatjes maakt, genieten wij van een gewéldige lunch, begeleid door dito wijnen. Francesca tweet onderweg naar haar vakantieadres of ze niet teveel mist. Ik vertel haar maar niet dat mijn smaakpapillen een dansje maken van alle prachtige gerechtjes die voorbij komen.

Rene redzepi_lancering Nederlandse vertaling_a work in progress_5

Ik koop een exemplaar van Redzepi’s boek, dat ter plekke wordt gesigneerd en hoop alleen maar dat Francesca in de toekomst nog vaker met vakantie gaat en weet wie ze dan kan bellen.

Het drieluik “Noma: work in progress” bestaat uit een kookboek, dagboek en snapshotsboekje en kost € 59,95. Je bestelt ‘m onder andere hier.

Dit is een bijdrage van gastredacteur Susan Aretz van Smulpaapje

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)