Hapjes die je vooraf kunt maken tijdens de feestdagen zijn de beste. Vooral als ze zo lekker smaken als deze pancettahapjes met geitenkaas, appel en salie. Van de plakjes pancetta maak je de bakjes in een muffinblik en die worden gevuld met een heerlijk mengsel van blokjes aardappel met appel en zachte geitenkaas.
Je kunt de hapjes al een dag eerder bereiden en bakken. Je bewaart ze daarna afgedekt in de koelkast. Warm ze dan wel even op in de oven vlak voor het serveren, circa 10 minuten op 100 graden. Maar ‘vers’ uit de oven smaken ze het allerlekkerst, want dan blijft de pancetta ook goed krokant. De vulling kun je natuurlijk ook al een dag eerder bereiden en in de koelkast bewaren, het vullen en daadwerkelijk afbakken is dan nog maar een fluitje van een cent.

Zou je dit ook met ander beleg knn maken?
Ja hoor, maar dan zijn het geen pancettahapjes met geitenkaas, appel en salie meer ;-). Van de pancetta kun je altijd bakjes maken in een muffinblik en daarna vullen naar eigen inzicht.
Zure bommen en granaatappels (vrij naar Kapitein Haddock in Kuifje)! Dat moet echt super zijn! Ik begin een website: Erwin (pikt van Francesca en) KOOKT! Ga ik maken, variëren en straks in ‘t seizoen onze gasten voorschotelen, waarbij de helft wegens voorproeven verdwenen zal zijn, goed weer!!
Haha, jij mag dat Erwin!