Panna cotta met rood fruit

Het basisrecept van deze panna cotta heb ik geleerd in Italië. Van Pinella, een Italiaanse kokkin die je het ene heerlijke gerecht na het andere voorschotelt. En waarvan je hoopt dat ze heel snel naar Nederland emigreert zodat je minstens 2x per week bij haar kunt eten…maar nu dwaal ik …

Het basisrecept van deze panna cotta heb ik geleerd in Italië. Van Pinella, een Italiaanse kokkin die je het ene heerlijke gerecht na het andere voorschotelt. En waarvan je hoopt dat ze heel snel naar Nederland emigreert zodat je minstens 2x per week bij haar kunt eten…maar nu dwaal ik af geloof ik. Het ging om de panna cotta 🙂 Deze is zo simpel, maar zo heerlijk zijdezacht van smaak. En het grote voordeel is dat je ‘m volledig kunt voorbereiden en afgedekt in mooie glaasjes in de koelkast kunt klaar zetten. Dus als je een diner hebt met veel gasten is dit het ideale dessert. En door de smaak is succes verzekerd!

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
1 pakje diepvries zomerfruit
15gr vanillesuiker
15gr fijne suiker
250gr slagroom
250gr volle melk
50gr fijne suiker
40gr maizena
2el blauwe bessen (of ander mooi fruit)

Wat je gaat doen:
Ontdooi het zomerfruit en doe het in een steelpannetje samen met de vanillesuiker en 15gr fijne suiker. Verhit dit en laat het circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal het fruit daarna door een fijne zeef zodat er een mooie fruitsaus overblijft. Laat deze saus wat afkoelen.

Meng de 50gr fijne suiker met de maizena, voeg hier langzaam de melk aan toe om de klontjes op te lossen en daarna de room. Verwarm dit mengsel op de hoogste stand van je fornuis tot aan het kookpunt, daarna gelijk het gas uitdraaien. Roer goed en laat het opnieuw verwarmen voor steeds 1 minuut, totdat het net zo dik is geworden als vla. Niet laten koken.

Schenk de panna cotta in mooie glazen. Giet hier wat fruitsaus over en leg in ieder glas een hoopje blauwe bessen (beetje indrukken in de panna cotta). Zet de glazen afgedekt in de koelkast en laat minstens 4 uur opstijven.

Panna cotta

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)