Pannenkoek uit de oven met kiwi en roomkaas

Niets lekkerder dan pannenkoeken op zondagochtend! Daar mag je mijn kinderen echt wakker voor maken. Alhoewel ze uit zichzelf al vroeg genoeg wakker worden trouwens, ook op zondagochtend ;-). Vooral de jongste kan uit bed komen, me serieus aankijken en zeggen “doe mij maar een pannenkoekje, mama”. Dus die komen …

Niets lekkerder dan pannenkoeken op zondagochtend! Daar mag je mijn kinderen echt wakker voor maken. Alhoewel ze uit zichzelf al vroeg genoeg wakker worden trouwens, ook op zondagochtend ;-). Vooral de jongste kan uit bed komen, me serieus aankijken en zeggen “doe mij maar een pannenkoekje, mama”. Dus die komen regelmatig op tafel op zondag, maar ik heb niet altijd zin om een hele stapel te bakken. En dan maak ik lekker een pannenkoek uit de oven, waar je zo mee klaar bent.

Het lijkt een beetje op een plaatcake, maar dan met de smaak van pannenkoek. Dik, luchtig en heerlijk smeuïg. Dat laatste komt door de gesmolten boter die ik op het laatst nog even toevoeg. Terwijl de pannenkoek gaart in de oven, snijd ik nog wat vers fruit zoals aardbeien en kiwi. Fruitsoorten waar mijn kinderen dol op zijn en die gebruik ik als topping, samen met opgeklopte roomkaas met honing en citroenrasp. Dat maakt deze pannenkoek uit de oven nóg lekkerder.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

    • 250 gr bloem
    • 250 ml melk
    • 3 eieren
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 el bakpoeder (8 gr)
    • snufje zout
    • 2 + 2 el bloemenhoning
    • 40 gr boter, gesmolten en afgekoeld
    • 200 gr roomkaas, op kamertemperatuur
    • rasp van 1 citroen
    • 2 el honing
    • optioneel: citroensap naar smaak
    • 2 kiwi’s (groen en/of goud naar keuze)
    • 100 gr aardbeien
    • optioneel: blaadjes van 1 takje munt
    • ook nodig: ovenschaal van circa 24×24 cm (maar rechthoekig kan ook prima, en een springvorm ook) en bakpapier

Wat je gaat doen voor de pannenkoek uit de oven

Bereiding: 10 minuten + Oven: 15 minuten + Afkoelen

    1. Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed je ovenschaal met een vel bakpapier.
    2. Meng de bloem, melk, eieren, vanillesuiker, bakpoeder, zout en 2 eetlepels honing en klop dit een paar minuten tot een luchtig beslag met een (hand)mixer. Zorg dat er geen klontjes in je beslag zitten.
    3. Klop op het laatst de afgekoelde, gesmolten boter erdoor.
    4. Heb je nog geen hongerige kinderen die aan je been trekken, laat het beslag dan nog even 10 minuten rusten.
    5. Schenk het beslag in de ovenschaal en bak de pannenkoek 15 minuten in de oven.
    6. Roer in de tussentijd de roomkaas los in een kom en voeg de citroenrasp en 2 eetlepels honing toe. Klop het daarna een paar minuten met een (hand)mixer. Hou je van friszuur? Dan kun je ook nog wat citroensap toevoegen, maar pas op dat je roomkaasfrosting niet te slap wordt.
    7. Snijd de kiwi’s en aardbeien in plakjes.
    8. Haal de pannenkoek uit de ovenschaal, leg ‘m op een rooster en laat afkoelen. Besmeer ‘m daarna royaal met de roomkaasfrosting.
    9. Snijd de plaatpannenkoek in circa 16 stukjes en beleg ieder stukje met plakjes kiwi en aardbeien. Garneer eventueel met blaadjes munt. Serveer ze aan je kids (en aan jezelf) en geniet!

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)