Pannenkoek uit de oven

Het is zondagochtend en weer tijd voor pannenkoeken! Je zou denken dat ik bijna alle variaties op pannenkoeken al een keer de revue heb laten passeren, maar niets is minder waar. Want pannenkoeken kun je naast bakken in de koekenpan ook bakken in de oven en dat scheelt een hoop …

Het is zondagochtend en weer tijd voor pannenkoeken! Je zou denken dat ik bijna alle variaties op pannenkoeken al een keer de revue heb laten passeren, maar niets is minder waar. Want pannenkoeken kun je naast bakken in de koekenpan ook bakken in de oven en dat scheelt een hoop tijd. Natuurlijk wordt zo’n pannenkoek uit de oven dan wel anders. Vooral dikker, omdat je geen losse pannenkoeken maakt, maar 1 grote versie. Maar het heeft nog steeds die karakteristieke pannenkoeken smaak.

Pannenkoek uit de oven_1_uitgelicht

Dit is trouwens geen ‘Dutch Baby’, maar een variant erop die ik zelf heb bedacht. Ik heb vandaag even geen last van mijn gezonde behoeftes dus de pannenkoek wordt geserveerd met lobbig geklopte room met kaneel en suiker.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 2 appels
– 2el ahornsiroop (of bruine suiker)
– 1tl kaneel
– 3 scharreleieren
– 125ml melk
– 1tl vanille extract
– 25gr gesmolten boter
– 125gr bloem
– snuf zout
– 100ml slagroom
– 2el suiker
– kaneel en stroop om te serveren

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een rond bakblik in de oven en verwarm deze mee.

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Meng de stukjes met de ahornsiroop en kaneel en laat even staan.

Klop de eieren los met de melk, vanille extract en 1 eetlepel van de gesmolten boter. Klop de bloem en zout erdoor en roer tot een romig en klontvrij pannenkoekbeslag.

Haal het bakblik uit de oven en schenk de overgebleven boter erin, vet de opstaande randen van het bakblik ook een beetje in. Leg de stukjes appel op de bodem van het bakblik en schenk het beslag daarover. Bak de pannenkoek in 20 tot 25 minuten gaar in de oven.

Pannenkoek uit de oven_3

In de tussentijd klop je de slagroom lobbig samen met de suiker. De dikte van de slagroom ligt dan tussen vloeibaar en stijf geklopt in. De iets dikkige, maar nog steeds vloeibare slagroom loopt dan straks heerlijk uit over de pannenkoek. Als je van vanille houdt, kun je hier ook nog wat vanille extract of poeder aan toevoegen.

Snijd de pannenkoek in vieren en serveer met de geklopte slagroom en een snufje kaneel erover. Ook lekker met (natuurlijke) stroop.

“Yum, lekker pannenkoek” zegt mijn kleine jongen, enjoy!

Pannenkoek uit de oven_facebook

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca