Paprika tomatensoep

Soep maken is ontzettend makkelijk en reuze gezond. Want alle vitaminen van de groenten blijven in het water doordat je het niet afgiet. Deze variant heeft een lekkere bite door de toevoeging van de paprika. Maak ‘m voor de lunch, als voorgerecht of voor de kids. Die kleine man van …

Soep maken is ontzettend makkelijk en reuze gezond. Want alle vitaminen van de groenten blijven in het water doordat je het niet afgiet. Deze variant heeft een lekkere bite door de toevoeging van de paprika. Maak ‘m voor de lunch, als voorgerecht of voor de kids. Die kleine man van mij heeft er ontzettend lekker van zitten smullen. Samen met een gebakken kaastosti uit de koekenpan. Hij keek er heel blij van :). 

Wat je nodig hebt voor 4-6 personen:
1 ui
8 pomodori tomaten
3 rode paprika’s
2 groentenbouillon blokjes
1tl paprikapoeder
1/2tl versgemalen chili
snufje nootmuskaat
crème fraiche
paar blaadjes verse basilicum
olijfolie om in te bakken

Wat je gaat doen:
Hak de ui in stukken. Snijd de tomaten en paprika in stukjes. 

Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui zachtjes. Voeg na circa 2 minuten de stukjes tomaat en paprika toe en bak dit nog 2-3 minuten mee. Voeg daarna 1 liter water en de bouillonblokjes toe. Roer goed door en voeg de paprikapoeder, chili en nootmuskaat toe. Breng de soep aan de kook en laat circa 10 minuten pruttelen (mag ook langer). 

Pureer de soep met een staafmixer. Als je houdt van een gladde soep, zeef deze daarna dan ook nog. Ik heb het niet gedaan, want ik vind het lekker om stukjes paprika en tomaat in mijn soep te proeven. 

Serveer de soep met een beetje crème fraîche en een blaadje basilicum. 

Thanks Foodies voor de inspiratie!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer