Een makkelijke Pasen met de brunchrol

Pasen is de tijd van het jaar om eens flink uit te pakken met een brunch. Een tafel vol met heerlijkheden, verse sappen en fleurig versierd. Een culinair feestje waarvan je kunt genieten met familie en vrienden. Maar een paasbrunch kan ook een flinke klus zijn door alle verschillende gerechten en dan is het fijn om een aantal recepten te hebben die makkelijk te bereiden zijn en groots effect hebben.

Een overheerlijk gerecht waarmee je zeker indruk maakt is deze brunchrol. Als basis maak je een omelet met lente uitjes en die vul je vervolgens met een mengsel van knoflook & kruiden roomkaas met zalmsnippers en citroen. Nog wat rucola erover en oprollen maar. Wedden dat je gasten daar gelukkig van worden?

Francesca Kookt_Boursin brunchrol_2

Wat je nodig hebt voor 6 personen

2 lente uitjes
6 eieren
scheutje melk
80gr Boursin Knoflook & Fijne Kruiden
sap van ½ citroen
– o
ptioneel: 10 sprietjes bieslook
75gr zalmsnippers
flinke handvol rucola
zeezout
peper

Wat je gaat doen

Snijd de lente ui in dunne plakjes. Klop de eieren los met de melk en roer de lente ui erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan en schenk hier het eiermengsel in. Laat de omelet op medium vuur gaar worden.

In de tussentijd roer je de Boursin los met het citroensap. Hak optioneel de bieslook fijn en roer deze samen met de zalmsnippers en een snufje peper door de Boursin. Als de omelet klaar is, laat je deze iets afkoelen op een plank. Besmeer daarna volledig met het Boursin-zalmmengsel en verdeel de rucola daarover.

Rol de omelet voorzichtig op en snijd de omelet in plakken. Serveer deze op een mooie schaal en voilà je makkelijke brunchrol is klaar voor de brunchtafel.

Francesca Kookt_Boursin brunchrol_3

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Een makkelijke Pasen met de brunchrol”

  1. Wat zou jij adviseren als alternatief voor de gerookte zalm?
    Ik ben zwanger en mag daarom geen gerookte zalm die vacuüm verpakt is.

    1. Je gerookte zalm bij de visboer halen. Die is namelijk wel echt gerookt en dan mag je het wel eten tijdens je zwangerschap. Ik at me er wezenloos aan toen ik zwanger was 🙂 Wel altijd even aangeven bij je visboer dat je zwanger bent.

  2. Zou ik ipv boursin ook Hüttenkäse met kruiden kunnen gebruiken of weet jij dan een beter alternatief
    ik zit nl met een te hoog cholesterol en alle kleine beetjes helpen dan
    hoor het graag

  3. Is er ook een vulling waarin geen gebruik worst gemaakt van kaas vis en knoflook? Voor de makjelijke ommeletrol voor pasen bedoel ik. Misschien iets met kipfilet?