Pasen is de tijd van het jaar om eens flink uit te pakken met een brunch. Een tafel vol met heerlijkheden, verse sappen en fleurig versierd. Een culinair feestje waarvan je kunt genieten met familie en vrienden. Maar een paasbrunch kan ook een flinke klus zijn door alle verschillende gerechten en dan is het fijn om een aantal recepten te hebben die makkelijk te bereiden zijn en groots effect hebben. Zoals deze luxe omeletwrap met zalm en boursin.
Een overheerlijk gerecht waarmee je zeker indruk maakt is deze brunchrol. Als basis maak je een omelet met lente uitjes en die vul je vervolgens met een mengsel van knoflook & kruiden roomkaas met zalmsnippers en citroen. Nog wat rucola erover en oprollen maar. Wedden dat je gasten gelukkig gaan worden van deze omeletwrap met zalm?
Wat je nodig hebt voor de omeletwrap met zalm
Als brunchhapje (inclusief andere gerechten) voor 6 – 8 personen
– 2 lente uitjes
– 6 eieren
– scheutje melk
– 80gr Boursin Knoflook & Fijne Kruiden
– sap van ½ citroen
– optioneel: 10 sprietjes bieslook
– 75gr zalmsnippers
– flinke handvol rucola
– zeezout
– peper
Wat je gaat doen
Snijd de lente ui in dunne plakjes. Klop de eieren los met de melk en roer de lente ui erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan en schenk hier het eiermengsel in. Laat de omelet op medium vuur gaar worden.
In de tussentijd roer je de Boursin los met het citroensap. Hak optioneel de bieslook fijn en roer deze samen met de zalmsnippers en een snufje peper door de Boursin. Als de omelet klaar is, laat je deze iets afkoelen op een plank. Besmeer daarna volledig met het Boursin-zalmmengsel en verdeel de rucola daarover.
Rol de omelet voorzichtig op en snijd de omelet in plakken. Serveer de omeletwrap met zalm en boursin op een mooie schaal en je makkelijke brunchrol is klaar voor de brunchtafel.
Op zoek naar meer recepten voor de paasbrunch? Kijk dan ook eens hier.
Ziet er lekker uit! Ga ik zeker uitproberen!
Leuk!
Ziet er echt uit als een plaatje, en ik heb zo het idee dat het ook nog eens zéér goed smaakt.. 😉
Ah dank je 🙂 En ja, was erg lekker 😉
OMG! Die móet ik echt een keer maken! Volgens mij smaakt dit hemels.
Haha, ja is erg lekker! 🙂
Wat zou jij adviseren als alternatief voor de gerookte zalm?
Ik ben zwanger en mag daarom geen gerookte zalm die vacuüm verpakt is.
Je gerookte zalm bij de visboer halen. Die is namelijk wel echt gerookt en dan mag je het wel eten tijdens je zwangerschap. Ik at me er wezenloos aan toen ik zwanger was 🙂 Wel altijd even aangeven bij je visboer dat je zwanger bent.
Zou ik ipv boursin ook Hüttenkäse met kruiden kunnen gebruiken of weet jij dan een beter alternatief
ik zit nl met een te hoog cholesterol en alle kleine beetjes helpen dan
hoor het graag
Ja, dat kun je wel proberen denk ik.
Kun je hem v tevoren maken en in de koelkast bewaren??
De elementen los bewaren en op het laatste moment in elkaar rollen, dat is mijn advies 🙂
Die komt in elk geval op tafel!
Is er ook een vulling waarin geen gebruik worst gemaakt van kaas vis en knoflook? Voor de makjelijke ommeletrol voor pasen bedoel ik. Misschien iets met kipfilet?
Kan uiteraard ook, ik heb daar alleen geen recept voor 🙂
Eet je dit gerecht warm of koud?
Koud