Pasta met aubergine, gekaramelliseerde ui en rucola

Aubergine combineert bijzonder goed met zoete, gekaramelliseerde ui. Samen met wat oregano en balsamicoazijn maakte ik daar een pastasaus van die ik serveerde met orecchiette pasta en rucola. Maar je kunt ook kiezen voor penne, fusilli of zelfs verse ravioli. Nog wat geschaafde Parmezaanse kaas erover en je kunt genieten van deze heerlijke vegetarische pasta met aubergine.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • boter
  • 3 uien, in halve ringen
  • 1,5 el lichtbruine basterdsuiker
  • 2 takjes oregano, blaadjes fijngehakt
  • 125 ml water
  • 3 el balsamicoazijn
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 aubergines, in kleine blokjes
  • bakolijfolie
  • 400 gr orecchiette pasta
  • olijfolie extra vergine
  • 50 gr rucola
  • Parmezaanse kaas

Wat je gaat doen voor de pasta met aubergine

Bereiding: 35 minuten

  1. Verhit een koekenpan met een klontje boter en fruit hier de uienringen in. Roer de suiker en oregano erdoor en bak nog 2 minuten. Zet het vuur laag en schenk het water en de balsamicoazijn in de pan. Roer goed door en laat circa 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Zet het vuur uit als het vocht weg is en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit een hapjespan en bak de aubergineblokjes 15 minuten met 2 eetlepels bakolijfolie en een snuf zout. Voeg op het laatst wat peper toe.
  3. Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af, maar bewaar een kopje kookvocht.
  4. Meng de pasta, aubergine en ui in de kookpan met een scheutje olijfolie extra vergine. Maak extra smeuïg met wat kookvocht. Breng eventueel extra op smaak met peper en/of zout. Roer op het laatst de rucola erdoor en serveer de pasta met aubergine met geschaafde Parmezaanse kaas.

Recept & fotografie: Francesca

Meer recepten met aubergine? Kijk dan ook eens hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *