Pasta met reepjes biefstuk, pesto en tomaat

Omdat ik in januari onder andere als doel heb om onze voorraadkast ‘op te eten’, is dit recept ontstaan vanuit ingredienten die in de koel- of voorraadkast te vinden waren. Het enige wat ik erbij heb gekocht is het vlees.  Het is een simpel comfort pastagerecht met heel veel smaak …

Omdat ik in januari onder andere als doel heb om onze voorraadkast ‘op te eten’, is dit recept ontstaan vanuit ingredienten die in de koel- of voorraadkast te vinden waren. Het enige wat ik erbij heb gekocht is het vlees. 

Het is een simpel comfort pastagerecht met heel veel smaak geworden. Geniet ervan 🙂

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
pasta voor 2 personen naar keuze (deze heb ik blind uit de voorraadkast gepakt)
1 biefstuk in dunne reepjes
4el pesto (ik had nog een pot verse basilicum-munt pesto in de koelkast staan die ik ervoor gebruikt heb)
4 verse tomaten
geraspte Parmezaanse kaas (ook uit de koelkast)
wat verse blaadjes oregano voor het serveren (had ik nog in de diepvries)
olijfolie om in te bakken 
zeezout
versgemalen zwarte peper

Wat je gaat doen:
Kook de pasta al dente in ruim kokend water met een klein scheutje olijfolie en wat zout. Snijd de tomaten in kleine blokjes. 

Verwarm 1el olijfolie in een pan met antiaanbak laag. Bak hierin de biefstukreepjes rondom aan. Voeg de tomatenblokjes toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg de uitgelekte pasta toe hieraan en schep de pesto er doorheen. Verwarm de pesto mee en proef daarna. Voeg eventueel nog wat extra pesto en/of peper en zout toe naar smaak. 

Schep de pasta op een bord en strooi hier wat Parmezaanse kaas en verse oregano over. 

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca