Pasta met kip en boerenkoolpesto

Van boerenkool kun je een waanzinnige pesto maken. Dat liet ik jullie vorige maand al zien in deze blog. Met zo’n potje boerenkoolpesto maak je vervolgens weer een waanzinnige pasta met kip. En zo is het cirkeltje rond. Geniet ervan.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 400gr pasta naar keuze (ik gebruikte rigatoni)
– zout
– 300gr kippendijen
– 100gr cherrytomaten
– olijfolie
– peper
– 1/2 portie boerenkoolpesto (kijk hier voor het recept)
– Parmezaanse kaas

pasta-met-kip-en-boerenkoolpesto-1

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

Kook de pasta ‘al dente’ (beetgaar) in een pan met kokend water en zout. Kijk voor de kooktijd op de verpakking. Giet daarna af.

Snijd de kippendijen in blokjes en halveer de cherrytomaten.

Verhit een grote hapjespan of wok en bak de stukjes kip gaar en bruin in 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met peper en schep de boerenkoolpesto erdoor.

boerenkoolpesto-2

Zet het vuur laag en laat een paar minuten pruttelen. Schep de pasta en cherytomaten erdoor en verwarm nog een aantal minuten terwijl je af en toe roert. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Bestrooi voor het serveren met geraspte Parmezaanse kaas.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Pasta met kip en boerenkoolpesto”

  1. Heel apart, die boerenkoolpesto! Maar het proberen waard 🙂 Omdat jij het lekker vind en we meestal wel op een lijn zitten met wat lekker is. Maar ook om een andere pesto te hebben, zodat ik meer kan afwisselen! Ik ben heel benieuwd! 😉