Pasta met knolselderij van Antonio

“Niets is zo bevredigend als het eten van pasta.” Een uitspreek van Antonio Carluccio, een van de grootmeesters uit de Italiaanse keuken. Ik las een artikel over hem en zijn nieuwe boek ‘Antonio Carluccio’s Pasta‘ in La Cucina Italiana en raakte instant verliefd op het recept voor pasta met knolselderij. …

“Niets is zo bevredigend als het eten van pasta.” Een uitspreek van Antonio Carluccio, een van de grootmeesters uit de Italiaanse keuken. Ik las een artikel over hem en zijn nieuwe boek ‘Antonio Carluccio’s Pasta‘ in La Cucina Italiana en raakte instant verliefd op het recept voor pasta met knolselderij. Afgelopen week stond het direct op het menu. Mijn eters werden er bijzonder gelukkig van en ik ook. Als dit voorproefje representatief is voor de rest van de recepten uit dit boek dan ga ik het direct aanschaffen.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 400gr grote pasta (denk aan reuzen-penne, rigatoni)
– 1 knolselderij
– 1 ui
– 100gr runder pastrami of gekookte ham
– 50gr boter
– 100ml melk
– 6 takjes bladpeterselie
– Parmezaanse kaas
– zout
– gemalen zwarte peper

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

Kook de pasta al dente in een pan met kokend water en zout. Kijk op de verpakking voor de juiste kooktijd. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Kook de blokjes in 10 minuten gaar met een snuf zout, giet daarna af.

Snipper de ui en snijd de pastrami of ham in dunne reepjes. Verhit de boter in een grote pan waar straks alle ingredienten in passen en fruit hier zachtjes de ui in met een snuf zout voor 5 minuten. Voeg daarna de pastrami of ham toe en verwarm dit mee met de ui. Zodra de knolselderij gaar is, schep je de blokjes bij de ui. Stamp dit alles grof en schenk er 50ml melk bij. Verwarm dit en schenk eventueel nog extra melk erbij als je de saus nog niet romig genoeg vindt. Schep de pasta erdoor, meng goed en laat het geheel rustig op temperatuur komen.

Serveer de pasta met gehakte bladpetersie, geraspte Parmezaanse kaas en een royale hoeveelheid gemalen zwarte peper.

Bron: Antonio Carluccio’s Pasta, € 24,95

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)