Pasta met pompoen en walnoten

De afgelopen weken waren op zijn zachtst gezegd een beetje hectisch. En gezond eten schiet er bij mij dan af en toe bij in… Maar mijn lichaam geeft gelukkig vanzelf aan dat een pizza niet langer geldt als de schijf van vijf. En als vanzelf begin ik te watertanden bij …

De afgelopen weken waren op zijn zachtst gezegd een beetje hectisch. En gezond eten schiet er bij mij dan af en toe bij in… Maar mijn lichaam geeft gelukkig vanzelf aan dat een pizza niet langer geldt als de schijf van vijf. En als vanzelf begin ik te watertanden bij het zien van groente. Zo kwam ik dit weekend thuis met alleen maar oranje groente (vorige week waren de groene groente aan de beurt). Wortelen oké, maar een pompoen?

Pompoen rookie

Hoewel ik pompoen al vaak en in vele variaties heb gegeten, had ik het nog nooit zelf bereid. En eigenlijk ook geen idee wat ik er mee moest, het leek me zoveel gedoe! Na wat speuren op internet besloot ik dit recept van Jamie Magazine als basis te nemen, met hier en daar een kleine aanpassing. En zo ontstond mijn pasta met pompoen en walnoten.

Ik had niet verwacht dat een pompoen zo knoerthard was trouwens. En ik heb me dan ook wel even zorgen gemaakt. ‘Is deze wel rijp? Hoort dit zo? Hoe gaat dit open?!’ en ik dook weer het internet op. Maar met mijn pompoen was gelukkig niets aan de hand en ik kon met een gerust hart lekker aan de slag.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 grote biologische pompoen
– 5 tenen knoflook (3 kan ook, mocht je even easy on the knoflook willen gaan)
– 2 flinke uien
– snuf gedroogde tijm
– +- 200 ml groentebouillon
– 1 plak feta
– 200 gram walnoten
– pasta (fusilli of penne, pasta met een bite in ieder geval)
– olijfolie
– zeezout en versgemalen peper

Wat ga je doen

Mijn manier om de pompoen open te krijgen was een klein sneetje maken en wat wrikken met het mes, daarna ontstond er een bijna perfecte breuklijn en viel de pompoen uiteen. Vervolgens verwijder je de zaadlijsten en schil je de pompoen. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en probeer ze van gelijke grootte (1 cm) te houden, dan gaart alles even snel. Snipper de uien, kneus de knoflook en bak dit in een hapjespan tot ze glazig zijn. Dan de pompoen erbij, even een paar minuten meebakken en de bouillon erbij. Tijm erover, het mengsel aan de kook brengen en dan het vuur laagzetten.

Laat het ongeveer  20-25 minuten sudderen. Ik heb net genoeg bouillon gebruikt totdat het pompoenmengsel onder stond, omdat ik geen pompoensoep wilde hebben. Prak het pompoenmengsel met een spatel/bolle kant van een soeplepel. Is het pompoenmengsel te nat naar je smaak? Laat het dan nog even op laag vuur staan, zonder deksel. Houd wel goed in de gaten of het niet aanbrand. Als het juist te dik is, giet er dan nog wat bouillon bij.

Kook de pasta al dente zoals op de verpakking staat. Verkruimel daarna de feta en hak de walnoten grof. Pasta afgieten, flinke schep pompoen er over en garneren met feta en de walnoten. Finishing touch is wat versgemalen zeezout en peper. Eet smakelijk!

Pasta met pompoen_2

Deze blog is een bijdrage van co-blogger Bo.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)