5 van 3 stemmen

Pastasalade met mais, spinazie en pestodressing

25 minuten
Salade
Makkelijk

Pastasalade, wie is er niet groot mee geworden ;-). Zeker in de lente en zomer wordt er regelmatig een schaal vol gemaakt bij ons thuis en deze nieuwe pastasalade met mais, spinazie en pestodressing viel bijzonder goed in de smaak. De maiskorrels rooster je met gerookt paprikapoeder en tijm eerst …

Pastasalade, wie is er niet groot mee geworden ;-). Zeker in de lente en zomer wordt er regelmatig een schaal vol gemaakt bij ons thuis en deze nieuwe pastasalade met mais, spinazie en pestodressing viel bijzonder goed in de smaak.

De maiskorrels rooster je met gerookt paprikapoeder en tijm eerst op hoog vuur zodat ze lekker krokant worden. Gecombineerd met mini penne, cherrytomaten, bladspinazie en een romige pestodressing gaat dat heel goed samen. Ik voegde ook nog wat krokant gebakken bacon toe, maar die kun je er ook uitlaten als je de pastasalade vegetarisch wilt eten.

Ik vind de Japanse kewpie mayonaise perfect voor de dressing van deze pastasalade met mais door de volle, friszure smaak. Maar als je nou geen flauw benul hebt over welke mayonaise ik het heb, kun je ook kiezen voor een Belgische mayonaise. Als er maar een zuurtje in zit. Geniet ervan!

Meer pastasalade recepten? Heb ik voor je!

Ingrediënten

  • 400 gr mini penne (bijvoorbeeld van Grand Italia)
  • 2 verse maiskolven
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • olijfolie
  • zout
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 100 gr plantaardige plakjes bacon, fijngehakt
  • 90 gr pesto
  • 3 el mayonaise (Kewpie of een Belgische mayo met een zuurtje, bijvoorbeeld die van Jean Bâton)
  • 180 gr cherrytomaten, gehalveerd
  • zwarte peper
  • 50 gr bladspinazie
  • 15 gr basilicum, alleen de blaadjes

Aan de slag!

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking (circa 7 minuten) in gezouten water en giet af.
  • Snijd de korrels mais met een scherp mes van de kolven.
  • Verhit een hapjespan en fruit de sjalotten een paar minuten op middellaag vuur in een scheut olijfolie met een snuf zout. Roer daarna de maiskorrels erdoor samen met het gerookt paprikapoeder en de tijm. Zet het vuur hoog en roerbak tot de maiskorrels een bruin korstje beginnen te krijgen. Schep de mais bij de afgegoten pasta in de pan.
  • Bak in dezelfde hapjespan de bacon krokant, zonder extra vet. Schep dit ook bij de pasta.
  • Voeg de pesto, mayonaise en cherrytomaten toe en roer alles goed door elkaar. Proef en breng naar wens verder op smaak met zwarte peper en eventueel extra zout. Op het laatst roer je spinazie en basilicumblaadjes erdoor. Klaar is je romige pastasalade!

Notities

  • Met dit recept maak je een pastasalade voor 4 personen.
  • De maiskolven kun je eventueel ook uit blik halen. Je hebt dan circa 300 gr nodig.
  • Liever vega? Laat dan de spekjes eruit of vervang door een plantaardige variant.
  • Bewuster genieten? Vervang de penne door een volkoren variant, gebruik de helft van de pesto en combineer met 2 el Griekse yoghurt en 1 el mayonaise en voeg extra groenten toe. Denk bijvoorbeeld aan blokjes courgette die je mee bakt met de mais.
  • Bereiding: 25 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca