Pesto courgette hapjes

Gisteren konden jullie alles lezen over onze kennismaking met de Italiaanse webshop Peccati di Gola. Hier vind je echte Italiaanse delicatessen voor (bijna) Italiaanse prijzen. Een van de producten die we hebben uitgeprobeerd is de Ardoino pesto. Een pesto met meer noot dan normaal, omdat er naast pijnboompitten ook cashewnoten …

Gisteren konden jullie alles lezen over onze kennismaking met de Italiaanse webshop Peccati di Gola. Hier vind je echte Italiaanse delicatessen voor (bijna) Italiaanse prijzen. Een van de producten die we hebben uitgeprobeerd is de Ardoino pesto. Een pesto met meer noot dan normaal, omdat er naast pijnboompitten ook cashewnoten in zitten. Ook is er een mengsel gebruikt van Grana Pardano en Pecorino Romano kaas. Met als resultaat een heerlijk volle pestosmaak. Ideaal om een smakelijk hapje mee te maken en dat hebben we gedaan. Vandaag krijgen jullie daarom het recept voor deze makkelijk te maken pesto courgette hapjes.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 4 plakjes bladerdeeg
– 4 schijfjes gele courgette (groen mag ook)
– 2-3el ricotta
– 4el Ardoino pesto
– gemalen zwarte peper
– zeezout

Pesto courgette hapjes_2

Wat je gaat doen

Haal 4 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze goed ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden. Gebruik een uitsteker of een mes om je plakjes bladerdeeg uit te steken tot een ster. Je mag ze ook vierkant laten.

Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier de plakjes bladerdeeg naast elkaar op. Smeer een laag ricotta op de plakjes. Dan volgt een goede lepel pesto, met daarop een schijfje van de courgette. Breng het op smaak met peper en zout. Als je vierkante plakjes gebruikt, laat je een randje rondom vrij en gebruik je 2 of 3 dunne schijfjes courgette.

Schuif het bakblik in de oven en bak de pesto courgette hapjes totdat ze mooi luchtig gebakken zijn. Ongeveer 15-20 minuten is genoeg om het deeg goed gaar te bakken.

Deze hapjes zijn trouwens ideaal om voor te bereiden. Het enige wat je op het laatste moment hoeft te doen, is af te bakken.

Pesto courgette hapjes_3

Dit is een bijdrage van co-blogger Wendy.
Voor dit recept hebben we een gratis product ontvangen van Peccati di Gola.
Maar zoals je gewend bent, publiceren we alleen onze eigen en eerlijke mening.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)