Nog geen stemmen

Philadelphia cheesecake met héél veel paaseitjes

7 uur 45 minuten
Gebak
Pasen

Samenwerking – Ik vind het weer tijd worden voor een nieuwe cheesecake hier op de blog! En laat het nou bijna Pasen zijn, daar weten wij hier in huize Kookt wel raad mee. Ik vroeg aan mijn 8-jarige Jessey wat voor Philadelphia cheesecake hij samen met mij zou willen maken …

Samenwerking – Ik vind het weer tijd worden voor een nieuwe cheesecake hier op de blog! En laat het nou bijna Pasen zijn, daar weten wij hier in huize Kookt wel raad mee. Ik vroeg aan mijn 8-jarige Jessey wat voor Philadelphia cheesecake hij samen met mij zou willen maken voor Pasen en daar hoefde hij niet heel lang over na te denken…”Met héél veel paaseitjes natuurlijk, mama!”. Zo geschiedde, we gingen samen naar de supermarkt en terwijl ik de ingrediënten voor de cheesecake verzamelde, ontfermde hij zich over de paaseitjes die zowel in als op de cheesecake moesten gaan komen. Dat waren er veel, kan ik je verklappen ;-).

Aan de bak met Rutger!

 Ik had nog een verrassing voor de kleine man, want we gingen de cheesecake met een speciaal iemand bakken, namelijk samen met cheesecake partner in crime Rutger Bakt. Die stond ‘opeens’ bij ons in de keuken en samen maakten we de cheesecake. Wat trouwens een fluitje van een cent is, want hij staat binnen no time in de oven. Die doet daarna de rest en vervolgens hoeft de cheesecake alleen nog af te koelen en een nachtje in de koelkast te blijven. Dat laatste is echt heel belangrijk, want anders wordt ‘ie nooit zo lekker smeuïg zoals een cheesecake hoort te zijn. Oh, en goed nieuws…deze keer maakt het ook niets uit als er wat scheurtjes in de bovenkant komen, want er gaat toch nog een lading chocolade ganache overheen. Niemand die het ziet, maar dat heb je niet van mij.

Benieuwd naar hoe wij samen de Philadelphia cheesecake met héél veel paaseitjes hebben gemaakt? Bekijk dan de video!

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 175 gr Bastogne koeken
  • 50 gr boter, gesmolten

Voor de vulling (zie notities):

  • 100 gr dragee paaseitjes
  • 600 gr Philadelphia naturel
  • 125 gr zure room
  • 150 gr fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 25 gr maïzena
  • ½ citroen, rasp
  • 1 tl vanille-extract

Voor de decoratie:

  • 100 ml slagroom
  • 100 gr pure chocolade, grof gehakt
  • chocolade paaseitjes, chocolade paashazen en andere eetbare paasdecoratie naar eigen wens

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 130 graden en zet onderin de oven een vuurvaste schaal met een laagje kokend water. Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier en vet de randen in met boter of bakspray.
  • Maal de Bastogne koeken fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Meng de kruimels met de gesmolten boter. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de vorm en druk dit met de bodem van een glas stevig aan. Zet de springvorm in de koelkast.
  • Hak de dragee paaseitjes grof met een scherp mes.
  • Klop voor de vulling de Philadelphia naturel los met de keuken- of handmixer. Voeg nu alle overige ingrediënten toe en meng goed, maar niet lang. Het hoeft namelijk niet heel luchtig te worden. Roer als laatste de grofgehakte dragee paaseitjes door het beslag met een spatel.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en giet het Philadelphiamengsel op de bodem, strijk dit glad. Bak de cheesecake in circa 75 minuten gaar in de oven. De taart moet gestold zijn maar mag in het midden nog wel wat wiebelen. In dit geval is het niet erg als er wat scheurtjes in je cheesecake komen (is ook bijna niet te voorkomen door de paaseitjes in de vulling), want je gaat de bovenkant nog rijkelijk decoreren.
  • Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur (ik laat ‘m daarvoor altijd minimaal 2 uur in de dichte oven staan terwijl deze afkoelt) en zet hem daarna een nacht in de koelkast.
  • Maak de chocolade ganache door de slagroom te verhitten tot het kookpunt in een steelpan. Haal daarna de pan van de hittebron en roer langzaam de gehakte chocolade erdoor tot deze goed is gesmolten en mooi vermengd met de slagroom. Laat dit daarna afkoelen, maar zorg wel dat het niet goed schenkbaar is vlak voordat je de cheesecake gaat decoreren.
  • En dan is het tijd voor het allerleukste deel van dit recept, haal je kinderen er maar vast bij! Schenk eerst de chocolade ganache over de bovenkant van de cheesecake en strijk glad met een (palet)mes. Laat wat ganache rondom naar beneden ‘drippen’. Versier daarna de Philadelphia cheesecake naar eigen inzicht met heel veel chocolade paaseitjes, paashazen en wat je nog meer voorhanden hebt qua eetbare chocolade decoraties. Maak er een uitbundige paas cheesecake van!
  • Oh, en tip…snijd niet te grote stukjes af, want deze waanzinnige cheesecake is misschien een tikkeltje machtig ;-).

Notities

  • Met dit recept maak je 1 cheesecake waar je 12-16 punten uithaalt.  Oh, en tip…snijd niet te grote stukjes af, want deze waanzinnige cheesecake is misschien een tikkeltje machtig ;-).
  • Bereiding: 30 minuten + Oven: 75 minuten + Afkoelen: minimaal 2 uur + Koelen in de koelkast: minimaal 4 uur.
  • Zorg dat alle koude ingrediënten voor de vulling eerst op kamertemperatuur zijn gekomen.

Geniet enorm van deze spectaculaire Philadelphia cheesecake met Pasen en laat me zeker even weten wat je ervan vond!

Dit is een samenwerking met Philadelphia. Lees hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)