Perfecte frietjes bak je in de Philips Airfryer

Samenwerking – Frietjes bakken met minder vet. Voor velen een uitdaging, zo ook bij ons thuis. Zeker met een peuter die zelfs droomt over frietjes en ze het liefste als ontbijt, lunch en diner eet. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren, maar af en toe mag hij best een patatje. Met …

Samenwerking – Frietjes bakken met minder vet. Voor velen een uitdaging, zo ook bij ons thuis. Zeker met een peuter die zelfs droomt over frietjes en ze het liefste als ontbijt, lunch en diner eet. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren, maar af en toe mag hij best een patatje. Met ketchup, want dat eet hij het liefst.

Ik was dan ook in mijn nopjes toen ik de Philips Airfryer mocht testen. Want die beweren dat je hiermee gezonder kunt frituren, tot zelfs 80% minder vet. Dat wilde ik wel eens meemaken.

Wat is de Philips Airfryer?

Met de Philips Airfryer kun je frituren, grillen, bakken, braden en roosteren. Dat zijn aardig wat functies in 1 apparaat. Het frituren met de Airfryer is gezonder, omdat er niet wordt gebakken in olie, maar met lucht. Niet te verwarren met ‘gebakken lucht’, maar dat terzijde.

Voordeel hiervan is dat je bijvoorbeeld bij het bakken van frietjes tot 80% minder vet gebruikt, in vergelijking tot een  normale friteuse. Je bent ook gelijk af van de nare luchtjes, vervangen van vet én het lastige schoonmaakwerk – de onderdelen kunnen namelijk gewoon in de vaatwasser!

Francesca Kookt_ Review Philips Airfryer_2

De Airfryer heeft een mooi rond design en glimt je tegemoet in zwart hoogglans. Onderin zit de (hele handige) uitschuifbare baklade met frituurmand. Hij heeft een touchscreen waarmee je alle functies bediend en de Rapid Air technologie zorgt voor de warme luchtcirculatie. Groot voordeel, je kunt er echt heel veel frietjes in bakken! Ik heb al aardig wat van dit soort apparaten getest in het verleden en iedere keer viel me op dat er maar zo weinig in kon. Met de Airfryer heb je daar geen last meer van, je bakt in 1x frietjes voor het hele gezin.

Wat kun je er allemaal mee?

Nou, de vraag is eerder wat je er allemaal níet mee kunt. Naast frietjes bakken, kunnen er ook snacks in. Vlees en vis grillen kan ook, denk aan een gepaneerd stuk kabeljauw of gemarineerde kipdrumsticks.

Francesca Kookt_ Review Philips Airfryer_3

Roosteren, dat kan ie ook. Spareribs of een stuk vlees erin en gaan! Of heb je zin in muffins of een appeltaart, zelfs dat kan in de Airfryer.

De Philips Airfryer in de test

Ik begon natuurlijk met het bakken van frietjes. Na het doorspitten van de gebruiksaanwijzing kwam ik erachter dat je helemaal geen vet hoeft te gebruiken bij het bakken van diepvriespatat. Ietwat sceptisch stopte ik de frietjes in de Airfryer en ik vroeg me af hoe er dan goudbruine en knapperige frietjes uit zouden komen. Groot was mijn verbazing, want de friet die eruit komt is superlekker! Mooi gekleurd en knapperig, precies zoals het hoort. Maar dan zonder vet. De belangrijkste persoon in ons huishouden heeft ze ook goedgekeurd. Precies, de peuter.

Francesca Kookt_ Review Philips Airfryer_4

Ok, frietjestest geslaagd. Maar nu de rest. Want als die Airfryer zoveel kan dan wil ik dat meemaken. Allereerst hebben we een stuk kabeljauw gepaneerd met ei, bloem, kruiden en panko. Een minuut of 10 in de Airfryer (wederom zonder vet) en wat denk je, super lekker! Nog sappig van binnen en knapperig van buiten door de paneerlaag.

Francesca Kookt_ Review Philips Airfryer_5

Op naar de Surinaams gemarineerde kip, op verzoek van The Mr. Hij maakte daarvoor zelf zijn bekroonde marinade en naast kip marineerden we ook nog wat plakjes rundvlees. Met schalen vol en de Airfryer onder de arm vertrokken wij naar een feestje van vrienden. Aangezien onze vrienden allemaal lekkerbekken zijn vonden we dit een geschikt testterrein. De kip bakten we 10 minuten op 200 graden en vervolgens nog 5 minuten op 180 graden. In de gebruiksaanwijzing wordt aangegeven dat je ook bakpapier kunt gebruiken, maar dat is niet nodig hebben we gemerkt. Gewoon rechtstreeks op het rooster leggen met als resultaat: krokant van buiten en sappig van binnen. De bijna 1,5 kilo kip was op voordat we er erg in hadden. Als laatste de stukjes gemarineerd rundvlees. Die hoeven maar heel kort gebakken te worden, want anders wordt het taai. Na 2,5 minuut op 200 graden waren ze perfect en ook die werden goedkeurend verorberd door het testpanel.

Francesca’s eindoordeel

De Philips Airfryer heeft onze test glansrijk doorstaan. Een multifunctioneel apparaat wat heerlijke frietjes bakt met veel minder vet. En je kunt er ook heel veel andere gerechten in bereiden. Ik vind het dus een topapparaat. Die gaan we nog vaak gebruiken in de toekomst.

Dit is een samenwerking met Philips. Lees hier onze disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer