Pittige pasta met tonijn en bonen

In mijn voorraadkast vind je altijd blikjes. Gevuld met tomaten, bonen of visconserven bijvoorbeeld. Allemaal fijne ingrediënten om deze pittige pasta met tonijn en bonen te maken. In 30 minuten ben je klaar en heb je een voedzame pittige pasta op tafel staan. Ook nog eens duurzaam trouwens, want wist …

In mijn voorraadkast vind je altijd blikjes. Gevuld met tomaten, bonen of visconserven bijvoorbeeld. Allemaal fijne ingrediënten om deze pittige pasta met tonijn en bonen te maken. In 30 minuten ben je klaar en heb je een voedzame pittige pasta op tafel staan. Ook nog eens duurzaam trouwens, want wist je dat blik een van de best recyclebare verpakkingsmaterialen is? Geniet van dit recept!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 400gr penne of andere pasta
– 1 ui
– olijfolie
– 2tl tomatenpuree uit blik
– 1 blik (400gr) pomodorini of hele tomaten
– 1 blik (160gr) tonijn op water, MSC
– 1 blik (310gr) cannellini bonen
– 1 blikje (165gr) borlotti bonen
– 1 blikje (45gr) ansjovis, MSC
– 1tl gemalen chili
– zwarte peper
– 1tl gedroogde tijm

pittige-pasta-uit-blik-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Kook de penne beetgaar in een grote (soep)pan volgens de aanwijzing op de verpakking en snipper de ui. Giet de pasta af in een vergiet als deze klaar is.

2. Zet de pan weer op het vuur en fruit de ui in 2 eetlepels olijfolie. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee om te ontzuren. Schenk het blik tomaten erbij en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.

3. Schep de tonijn en bonen erdoor en laat nog 2 minuten pruttelen. Snijd de ansjovis in kleine stukjes en roer erdoor. Breng de saus op smaak met gemalen chili, zwarte peper en gedroogde tijm.

4. Gooi in de tussentijd alle lege blikjes in de vuilnisbak of in de PMD-zak.

5. Als laatste gaat de pasta in de pan erbij, goed roeren en doorwarmen. Proef en breng eventueel nog extra op smaak.

6. Serveer in diepe borden en strooi er nog wat gedroogde tijm over. Wij vonden een paar druppeltjes tabasco ook erg lekker erbij!

pittige-pasta-uit-blik-3

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)