Plaatcake met bosbessen en frambozen

Ik heb deze plaatcake al meerdere keren gemaakt, maar iedere keer waren de foto’s te erg om te publiceren. Dat krijg je als je ‘s avonds om 23 uur aan het bakken bent en het enige normale licht wat nog voorhanden is, de 2 peertjes van de afzuigkap zijn. Maar deze plaatcake met bosbessen en frambozen is zo goed dat ik ‘m echt nog een keer overnieuw wilde maken voor jullie. Het originele recept is van Rudolph en stond in de Delicious. Ik heb er nog wat citroen en frambozen aan toegevoegd en ach, maak ‘m en je zult het proeven 🙂

Francesca Kookt_plaatcake met bosbessen en frambozen_2

Wat je nodig hebt

– 200gr roomboter, kamertemperatuur
– 200gr suiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 3 eieren
– 50ml volle yoghurt
– rasp van 1 citroen
– 200gr bloem, gezeefd
– 100gr bosbessen
– 100gr frambozen
– 1el amandelschaafsel

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet of een vierkante/rechthoekige, platte ovenschaal klaar die je eerst invet. Of maak een papieren bakvorm van een paar vellen bakpapier waarvan je de zijkantjes omhoog zet en de hoeken vastmaakt met paperclips of nietjes. Ik koos voor het eerste, want ik ben een gemaksmens.

Klop de boter los met de suiker en vanillesuiker totdat je een licht, romig mengsel hebt. Voeg de eieren, yoghurt en citroenrasp toe en klop nog even door. Spatel de bloem erdoor totdat je beslag net gemengd is. Schep het beslag in je ovenschaal, strijk glad en verdeel de bosbessen frambozen erover. Druk deze iets in het beslag. Strooi als laatste de amandelschaafsel erover en schuif de ovenschaal in de oven.

Bak de cake in circa 30 minuten gaar en laat volledig afkoelen. Lekker om te serveren met poedersuiker.

Francesca Kookt_plaatcake met bosbessen en frambozen_3

Meer cake recepten vind je hier!

Volg Francesca Kookt! op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Plaatcake met bosbessen en frambozen”

  1. Deze al diverse keren gemaakt en ook in allerlei variaties: met gemengde bosvruchten (uit de diepvries) of 1 soort fruit. Soms vervang ik het amandelschaafsel door kokossnippers, ook lekker.
    Hij staat nu ook weer in de oven voor het eerste verjaardagsfeestje van onze jongste vanmiddag.

  2. Hallo,

    Ik ben tot de zeer vervelende conclusie gekomen dat uw recept niet helemaal volledig juist is.
    1. Ik heb het geprobeerd maar het is niet gelukt om met de suiker de boter los te kloppen. Zelf bak en kook ik al vele jaren maar deze techniek ben ik in mijn hele prachtige leven van maar liefst 56 jaar nog niet tegengekomen. Kunt u mij het idee achter deze techniek uitleggen?
    Alvast bedankt.

    Verder wil ik nog wel even benadrukken dat de taart verukkelijk was.

    Mvg,
    Piet

    1. Hi Piet, als boter op kamertemperatuur is klop je deze ‘los’ met suiker. Dat is niets anders dan het romig kloppen van de boter met een (hand)mixer. Dit zorgt ervoor dat het luchtig wordt en goed mengt met de andere ingrediënten. Een techniek die zeer veel gebruikt wordt. Maar ondanks dat het je niet gelukt is, is de cake toch verrukkelijk geworden lees ik. Dat is goed nieuws!

  3. Hai Fransesca, mijn plaatcake staat nu in de oven (al ruim 20 min langer dan de aanbevolen tijd). Er drijft alleen een hele laag gesmolten boven op de taart. Ik heb deze net maar afgegoten en heb de cake nog maar een keer 10 min erin gedaan. Weet jij wat er fout gegaan kan zijn? Ik heb wel alle ingrediënten goed afgemeten en gewogen. Hij ruikt wel erg lekker 🙂