Pompoen brownies met gekarameliseerde pecannoten

Wist je dat je met pompoen ook zalige zoete baksels kunt maken? In dit artikel vinden jullie het recept voor mijn feestelijke pompoen brownies met gekarameliseerde pecannoten. Weer eens wat anders dan traditionele brownies en super lekker. Wat je nodig hebt Pompoenbrownies: 130 gr pompoenblokjes (om 100 gr pompoenpuree van …

Wist je dat je met pompoen ook zalige zoete baksels kunt maken? In dit artikel vinden jullie het recept voor mijn feestelijke pompoen brownies met gekarameliseerde pecannoten. Weer eens wat anders dan traditionele brownies en super lekker.

Wat je nodig hebt

Pompoenbrownies:

    • 130 gr pompoenblokjes (om 100 gr pompoenpuree van te maken)
    • 4 el olijfolie
    • 120 gr bruine basterdsuiker
    • 1 tl vanille extract
    • 2 eieren
    • 130 gr bloem
    • 50 gr cacaopoeder
    • 2 tl bakpoeder
    • snuf zout
    • 100 gr pure chocolade

Sticky pecannoten:

    • 50 gr boter
    • 3 el honing
    • 60 gr bruine basterdsuiker
    • 1 tl gemberpoeder
    • 150 gr pecannoten

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 20 min + 15 min oventijd

    1. Verwarm oven voor op 175 graden.
    2. Kook de pompoenblokjes 10 minuten in een laagje water. Giet af en pureer.
    3. Voeg pompoenpuree, olijfolie, bruine basterdsuiker, vanille extract bij elkaar in een kom en klop dit kort met een handmixer of garde. Voeg de eieren er een voor een aan toe en klop nog even mee tot er een schuimige substantie ontstaat.
    4. Zeef in een andere kom de bloem, cacaopoeder en het bakpoeder. Voeg hier een snufje zout aan toe en meng door elkaar.
    5. Hak de chocolade in hele kleine stukjes (je kunt hier trouwens ook van die ‘chocolate chips’ voor gebruiken.
    6. Voeg de droge ingrediënten en de chocoladestukjes toe aan de kom met de natte ingrediënten en meng met een spatel door elkaar.
    7. Vet een brownie bakblik (circa 20×27 cm) in en giet het mengsel hierin. Zet 15 minuten in de oven. Totdat je er een satéprikker in kunt steken die er nog net niet droog uitkomt, want je wilt een sticky brownie!
    8. Maak ondertussen de sticky pecannoten door boter te laten smelten in de pan. Voeg vervolgens de honing, suiker en gemberpoeder hieraan toe en laat zo’n 5 minuten pruttelen terwijl je blijft roeren. Er ontstaat een stroperige substantie waar je de pecannoten nu doorheen haalt.
    9. Haal de pompoenbrownie uit de oven en verdeel de sticky pecannoten erover. Laat afkoelen, snijd in blokjes en de brownies zijn klaar om opgegeten te worden!

Recept & fotografie: Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca