Mijn vriend is dol op preischotel. We hebben het alleen een tijd niet meer gegeten omdat hij ervan overtuigd was dat alleen die uit het pakje lekker is. Aan het begin van onze relatie heeft hij die een keer voor mij gemaakt, maar buiten dat ik de smaak veel te sterk vond (dat komt dus door de smaakversterkers) kreeg ik er ook nog eens enorme dorst van (dat komt dus door de hoeveelheid zout).
Daarna hebben we eigenlijk geen preischotel meer gegeten. Totdat ik laatst zonder hem op vakantie was en hij zelf het pakje weer eens probeerde. En wat bleek? Hij vond het veel te sterk smaken én te zout. Dat gebeurt er dus als je een lange tijd geen smaakversterkers en overdadig zout eet, daar wen je aan. Natuurlijk heeft dat tijd nodig, maar dat bewijst dit voorbeeld ook.
Na twee jaar kunnen we dus nu weer vredig samen preischotel eten. In deze variant heb ik er zelfs nog wat extra groente in de vorm van spitskool aan toegevoegd en dat maakt ‘m nóg lekkerder en voedzamer.
Superlekker! Denk alleen dat ik volgende keer iets minder vocht gebruik, was net te nat. Maar verder…. Mmmmmm
Goed om te horen dat het gesmaakt heeft Marieke! En wat betreft de nattigheid, had je misschien ook vocht van het gehakt? Dat kan namelijk weleens en kan me voorstellen dat het dan een beetje teveel wordt.
Euhmmm nee…. Ik las net dat het gerecht voor 6 personen was. En ik had inhoud voor 3. Blond….
Kun je deze schotel ook van te voren klaarmaken?
MOETEN ER NU 2 EETLEPELS KERRIEPOEDER IN OF 0,5 EETLEPEL?GRT MARIANNE
2 tl, zoals in de ingrediëntenlijst staat 🙂
Ik heb deze preischotel gemaakt maar dan in vegan versie. Erg lekker oo