“Ik ga het nu lekker wat rustiger aan doen.”, ik hoor het Pauline nog zeggen. Twee maanden later was ze op vakantie geweest, lag er een getekend boekcontract en had ze al meer dan de helft van de recepten geschreven. Ik moest er om grinniken, want dit past helemaal bij deze dame. Ze stroomt over van de creativiteit en ideeën en die moeten eruit. Gelukkig maar! Want vooral daardoor ligt er nu weer een heerlijk kookboek van haar hand in de boekhandels.
Dan heb ik het natuurlijk over Feel Good Food, het derde kookboek van Pauline Weuring, die we allemaal kennen van Uit Pauline’s Keuken. Een boek vol lichte en makkelijke recepten waar je blij van wordt. Toegankelijk en vormgegeven in de welbekende lichte stijl van ’s lands leukste foodblogster. Tenminste, dat vind ik.
Het lukt Pauline altijd om met een handjevol makkelijk verkrijgbare ingrediënten iets heerlijks op tafel te toveren. En vaak ook nog heel bewust, zonder dat je gelijk moet gaan diëten. Het draait bij haar om balans en iedere hap moet lekker zijn. Dat zijn de twee belangrijkste pijlers waar het boek op is gebouwd.
In de hoofdstukken ontbijt, lunch, diner, nagerechten, bij de koffie en weekendbites vind je tal van recepten. Ook staan er handige tips, een saladewijzer, ultieme inrichting van de voorraadkast in en ze vertelt hoe ze zelf kookt.
Tijdens het bladeren viel mijn oog gelijk op het recept voor de taco’s met Mexican pulled chicken en die heb ik thuis snel gemaakt. Iets getweakt, dat wel, want ik blijf een eigenwijze foodblogster. Maar dat vindt ze vast niet erg. Ons oordeel: onwijs lekker! Vooral de kleuter vond dat dit veel vaker op tafel mocht komen.
oh dit ziet er heeerlijk uit!!
Just *Hmmm*…🤗😋