Pumpkin chai latte voor als het echt koud is buiten

Het is heel vroeg in de ochtend terwijl ik dit artikel schrijf. Dat krijg je met een baby, dan beginnen je dagen standaard wat vroeger. Na een fles slaapt hij wel weer door en dan kan mama mooi nog wat werk doen. Naast dat het vroeg is, is het buiten …

Het is heel vroeg in de ochtend terwijl ik dit artikel schrijf. Dat krijg je met een baby, dan beginnen je dagen standaard wat vroeger. Na een fles slaapt hij wel weer door en dan kan mama mooi nog wat werk doen. Naast dat het vroeg is, is het buiten ook koud. Ik hou van die lichte vrieskou, vooral als ik de verwarming heb aangezet en met mijn dikke sokken op de bank zit. Zo zit ik nu ook dit recept te typen waarbij ik me moet beheersen om niet de keuken in te duiken om op dit veel te vroege tijdstip een pumpkin chai latte voor mezelf te maken.

Die pumpkin chai latte was namelijk zó lekker dat ik ‘m iedere dag wel wil maken in de winter. De romigheid van de pompoen met amandelmelk, pumpkin spice specerijen en chai thee is echt een winnende combinatie. Geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor 1 grote mok

  • 100 gr pompoen, in kleine blokjes
  • 100 ml amandelmelk + extra
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 tl pumpkin spice mix (kijk hier voor het recept of koop je mix bij Green Gypsy Spices, dan weet je ook zeker dat het goed komt)
  • 1 tl vanillepasta of -extract
  • 1 zakje chai thee

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

1. Meng de pompoen, amandelmelk, ahornsiroop, pumpkin spice mix en vanillepasta in een steelpan. Breng aan de kook en laat op laag vuur pruttelen tot de pompoen zacht is. Blender daarna helemaal fijn.

Tip: Even over amandelmelk, want ik vind de exemplaren die te koop zijn niet altijd even lekker. Het kan soms een beetje weeïg van smaak zijn. Maar dat veranderde toen ik de amandelmelk van Rude Health ontdekte, dit is nu mijn favoriete amandelmelk! Je koopt ‘m onder andere bij Albert Heijn, Marqt en Stach.

2. Zet in de tussentijd een kop sterke chai thee en meng met het pompoenmengsel in de steelpan, zorg dat het goed is verwarmd, maar laat niet koken.

3. Klop wat amandelmelk op. Schenk je pumpkin chai latte in een grote mok, schep er wat opgeklopte amandelmelk op en garneer met een snufje pumpkin spice specerijen. Gelijk opdrinken, maar dat gaat vast wel lukken.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer