Zo maak je je eigen pumpkin spice specerijenmix

Het heeft niets met pompoenen te maken, maar je kunt het wel gebruiken om de smaak van pompoen nog lekkerder te maken in de herfst. Dan heb ik het over pumpkin spice. Een kruidige mix van diverse specerijen die het perfect doet in baksels, verwarmende dranken en je bakje havermout …

Het heeft niets met pompoenen te maken, maar je kunt het wel gebruiken om de smaak van pompoen nog lekkerder te maken in de herfst. Dan heb ik het over pumpkin spice. Een kruidige mix van diverse specerijen die het perfect doet in baksels, verwarmende dranken en je bakje havermout in de ochtend. Je kunt de uit Amerika overgewaaide specerijenmix trouwens vergelijken met onze eigen koek- en speculaaskruiden (waar ik ook zo’n fan van ben) die je overal kunt kopen. Maar het is zo leuk (en lekker) om ‘m ook eens zelf te maken.

Daarom krijgen jullie vandaag het recept van me en dat is niet zonder reden. Want onlangs publiceerde ik ook het recept voor een pumpkin chai latte en die kan natuurlijk niet zonder dit mengsel! Gebruik goede kwaliteit losse specerijen voor je mix, dat komt de smaak absoluut ten goede.

Wat je nodig hebt voor een klein potje

    • 8 tl gemalen kaneel
    • 4 tl gemberpoeder
    • 2 tl gemalen kruidnagel
    • 2 tl gemalen piment
    • 1 tl gemalen nootmuskaat

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 5 minuten

1. Meng alle specerijen in een kommetje en roer het geheel ongeveer 2 minuten door elkaar met een lepeltje. Zo gaan de losse specerijen aan elkaar hechten.

2. Schep over in een afsluitbaar bakje en bewaar op een donkere en koele plek tot je het verder gaat gebruiken. Wil je gelijk gaan bakken? Gebruik dan dit recept en vervang de koek- en speculaaskruiden door je eigen pumpkin spice mix. Of maak deze heerlijke pumpkin chai latte.

Tip: Heb je niet alle losse specerijen in huis (of wil je die niet allemaal aanschaffen), dan is de Pumpkin Spice Mix van mijn vriendinnen bij Green Gypsy een heerlijk en puur alternatief.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer