Zo maak je je eigen pumpkin spice specerijenmix

Het heeft niets met pompoenen te maken, maar je kunt het wel gebruiken om de smaak van pompoen nog lekkerder te maken in de herfst. Dan heb ik het over pumpkin spice. Een kruidige mix van diverse specerijen die het perfect doet in baksels, verwarmende dranken en je bakje havermout in de ochtend. Je kunt de uit Amerika overgewaaide specerijenmix trouwens vergelijken met onze eigen koek- en speculaaskruiden (waar ik ook zo’n fan van ben) die je overal kunt kopen. Maar het is zo leuk (en lekker) om ‘m ook eens zelf te maken.

Daarom krijgen jullie vandaag het recept van me en dat is niet zonder reden. Want volgende week komt het recept van de pumpkin chai latte online en die kan natuurlijk niet zonder dit mengsel!

Wat je nodig hebt voor een klein bakje

  • 8 tl gemalen kaneel
  • 4 tl gemberpoeder
  • 2 tl gemalen kruidnagel
  • 2 tl gemalen piment
  • 1 tl gemalen nootmuskaat

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 5 minuten

1. Meng alle specerijen in een kommetje en roer het geheel ongeveer 2 minuten door elkaar met een lepeltje. Zo gaan de losse specerijen aan elkaar hechten.

2. Schep over in een afsluitbaar bakje en bewaar op een donkere en koele plek tot je het verder gaat gebruiken. Wil je gelijk gaan bakken? Gebruik dan dit recept en vervang de koek- en speculaaskruiden door je eigen pumpkin spice mix. Of wacht tot volgende week als het recept van de pumpkin chai latte online komt.

Gebruik goede kwaliteit losse specerijen voor je mix, dat komt de smaak absoluut ten goede. Favoriete merk daarvoor is Verstegen, mijn keukenwand hangt er vol mee 😉

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Zo maak je je eigen pumpkin spice specerijenmix”