Quesadilla met avocado, gerookte zalm en rode ui

Wanneer je zin hebt in zowel quesadilla als guacamole (wat bij mij vrijwel dagelijks voorkomt in deze periode, haha) is een quesadilla met avocado, gerookte zalm en rode ui het perfecte antwoord. Het geheime ingrediënt is een eetlepel goede kwaliteit, oude balsamicoazijn wat een enorme smaakboost geeft aan de grove …

Wanneer je zin hebt in zowel quesadilla als guacamole (wat bij mij vrijwel dagelijks voorkomt in deze periode, haha) is een quesadilla met avocado, gerookte zalm en rode ui het perfecte antwoord. Het geheime ingrediënt is een eetlepel goede kwaliteit, oude balsamicoazijn wat een enorme smaakboost geeft aan de grove avocadopuree.

Wij hebben gesmuld van deze quesadilla’s toen ze uit de pan kwamen, zelfs de dreumes bleef maar happen van de exemplaren op mijn bord. Missie geslaagd dus!

Wat je nodig hebt voor 8 quesadilla’s

  • 1 rijpe avocado
  • 1 el balsamicoazijn
  • zwarte peper
  • zeezout
  • ½ rode ui
  • 4 grote tortilla wraps
  • 100 gr gerookte zalm
  • 8 takjes verse koriander, alleen de blaadjes
  • zonnebloemolie

Wat je gaat doen

Bereiding: 15 minuten

1. Prak de avocado fijn met een vork en meng in een kommetje met de balsamicoazijn, snufje peper en zout.

2. Snijd de rode ui in flinterdunne halve maantjes.

3. Leg twee tortilla wraps naast elkaar op je werkvlak en besmeer beide met het avocadomengsel. Verdeel hier de rode ui, plakjes gerookte zalm en blaadjes koriander over. Eindig met een tweede tortilla wrap.

4. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag (of twee naast elkaar zodat je tegelijkertijd klaar bent) en schenk er een klein scheutje olie in. Ik smeer dat altijd even uit met een stukje keukenrol zodat de hele pan bedekt is, maar niet te veel olie bevat. Leg de belegde tortilla wraps in een pan en bak 2 tot 3 minuten. Draai daarna om met een grote spatel of bord en bak ook de andere kant 2 tot 3 minuten. Houd de eerste belegde tortilla warm onder aluminiumfolie als je met één pan werkt.

5. Laat na het bakken uit de pan glijden op een snijplank en snijd iedere belegde tortilla in 4 stukken. Serveer de quesadilla met avocado, gerookte zalm en rode ui direct.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer