Jullie kennen haar vast wel, Brenda Hoff van Brenda Kookt. Ze staat bekend om haar makkelijke gerechten, die vaak binnen een half uur op tafel staan en bereid zijn met makkelijk verkrijgbare ingredienten. Onlangs is haar eerste kookboek Snelle klassiekers met een twist gelanceerd waar Francesca ook bij aanwezig was. Zij heeft tijdens de boekpresentatie al gesmuld van de lekkere gerechten en gaf mij de eer om het boek verder te reviewen. En dat was zeker geen straf!
Niet ingewikkeld kan ook heel lekker zijn
De recepten uit het boek passen perfect in de ‘makkelijk en snel-stijl’ van Brenda. Denk nu niet dat makkelijk en snel hetzelfde betekent als saai, want ze weet heel goed net die creatieve twist aan de gerechten te geven waardoor het toch een bijzondere maaltijd wordt. En dat komt vaak heel goed uit doordeweeks. Bij mij komt het namelijk vaak genoeg voor dat de tijd weer eens voorbij is gevlogen op een dag en ik eigenlijk nog maar een uur heb om boodschappen te doen en te koken. In Snelle Klassiekers vind ik dan inspiratie voor een makkelijke en lekkere maaltijd.
Snelle én vele klassiekers met een twist
In Snelle Klassiekers staan, de naam zegt het al, vele klassieke gerechten. Denk aan gerechten zoals uiensoep, hete bliksem, nasi goreng en tiramisu. Wat ik leuk vind is dat de recepten in handige categorieën zijn verdeeld. Zo is er een hoofdstuk vol ovenschotels, maar ook een met hartige taarten en eiergerechten, eentje met pasta’s, een met salades en nog veel meer. Dit maakt het boek multifunctioneel, want dan kun je er voor verschillende gelegenheden inspiratie uit halen.
Snelle Klassiekers is handig voor iedereen
Mijn eindoordeel over Snelle Klassiekers met een twist? Het is een mooi vormgegeven (had ik al gezegd dat Brenda alle prachtige foodfoto’s zelf heeft gemaakt?), overzichtelijk en smakelijk boek vol met inspiratie voor de alledaagse kok. De recepten zijn niet te ingewikkeld en dat hoeft ook helemaal niet altijd. Simpel is vaak ook heel lekker, dat wordt maar weer eens bewezen in dit boek. Het is dan ook een fijn exemplaar om in de boekenkast te hebben staan voor wanneer je wel even wat inspiratie kan gebruiken na een lange werkdag, maar zelfs ook als je een etentje met vrienden hebt.
Natuurlijk moet er ook gekookt worden om een totaalplaatje over het boek te kunnen vormen. Ik heb de quiche lorraine met zalm en lente-ui gemaakt omdat ik deze er zo lekker uit vond zien. Je hebt ook maar heel weinig ingrediënten nodig en het is zo klaar. Leek me het perfecte voorbeeld voor een gerecht uit dit boek.
Deze taart ziet er heerlijk uit! En ik ben erg benieuwd naar snelle klassiekers met een twist, net als alle leuke kookboeken die de afgelopen periode zijn uitgebracht.
Heerlijk!
Zou je deze taart ook koud als lunch kunnen eten?
Hi Ninette,
Zeker, dat heb ik zelf ook gedaan 😉