Quiche met radijsjes, doperwten en pesto

Zoek je een hartige quiche waarin de heerlijke smaken van de zomer zijn verwerkt? Nou, dan heb ik wel wat lekkers voor je! Ik maakte namelijk een quiche met doperwten, radijsjes en pesto en dat was echt een geweldige combinatie.

Deze quiche is ook nog eens heel makkelijk te maken, want ik gebruikte er een kant-en-klaar quichedeeg voor. Binnen 20 minuten staat je quiche in de oven en die doet de rest van het werk. De pesto maakte ik wel zelf, namelijk van het loof van de radijsjes. Zonde om dat weg te gooien, want het loof heeft een lekkere, licht pittige smaak. Je kunt natuurlijk ook een kant-en-klare pesto gebruiken, dan ben je nog sneller klaar.

Trouwens, ik had jullie een tijdje terug beloofd dat het recept voor mijn zelfgemaakte quichedeeg online zou komen… Dat komt ‘ie nog steeds, maar dat wordt na de zomervakantie :-).

Wat je nodig hebt voor 1 quiche met 12 punten

  • 1 bos radijsjes
  • zout
  • 25 gr pijnboompitten, geroosterd + circa 2 el extra
  • 50 gr Pecorino kaas, geraspt
  • 1 teentje knoflook, grof gehakt
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • zwarte peper
  • 1 rol koelvers deeg voor hartige taart/quiche
  • paneermeel of couscous
  • 150 gr doperwten
  • 120 ml slagroom
  • 5 eieren

Wat je gaat doen voor de quiche met radijsjes en doperwten

Bereiding: 20 minuten + Oven: 40 – 45 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm licht in.
  2. Snijd het loof van de radijsjes en laat even weken in een bak met koud water en een snuf zout. Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten. Spoel het loof na met koud water in een vergiet en droog. Met een slacentrifuge werkt dat het beste. Hak het daarna grof.
  3. Hak de pijnboompitten met 25 gr Pecorino en de knoflook fijn in een hakmolen of keukenmachine. Voeg het radijsloof toe met 50 ml olijfolie extra vergine en maal verder. Schenk nu olijfolie erbij terwijl de machine blijft draaien tot je een mooie, stevige pesto hebt. Maak ‘m niet te dun en niet alle olie hoeft erbij. Breng op smaak met zout en peper.

Tip: De overgebleven pesto kun je in de koelkast bewaren. Gebruik daarvoor een afsluitbaar potje en schenk een dun laagje olie op de pesto.

  1. Bekleed de quichevorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Strooi er een dun laagje paneermeel of couscous over. Dit zorgt ervoor dat de bodem niet zompig wordt.
  2. Verdeel de radijsjes en doperwten over de bodem en verdeel daar naar smaak wat pesto over, zo’n 3 tot 4 eetlepels. Klop de slagroom los met de eieren, 25 gr Pecorino en een snuf zout en peper. Schenk dit over de vulling heen en strooi als laatste nog wat pijnboompitten erover.

Tip: Zoals je kunt zien op de foto voegde ik ook nog wat wortelrasp toe die ik over had. Wat ervoor zorgde dat ik niets hoefde weg te gooien, maar het had ook geen toegevoegde waarde voor de smaak. Dus laat gerust achterwege ;-).

  1. Snijd het deeg rondom bij met een scherp mesje (of vouw overlappend deeg over de vulling heen) en zet de quiche in de oven voor 40 – 45 minuten. Als de quiche goed gaar en goudbruin is, kan deze uit de oven. Laat iets afkoelen op een rek en snijd daarna in punten. Serveer de quiche met radijsjes en doperwten met de overgebleven pesto.

Bewaar dit recept op Pinterest

Wil je dit recept bewaren, zodat je het later makkelijk weer terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca