Quinoasalade met pompoen en geitenkaas

Ik vond het weer eens tijd worden voor een recept van de diëtist. En dan heb ik het natuurlijk over onze Jonathan Klaassen. Die me iedere keer weer weet te verrassen met verantwoorde recepten die heel goed op smaak zijn. Zoals deze quinoasalade met pompoen en geitenkaas bijvoorbeeld. De bereiding ervan is ontzettend makkelijk, want de oven roostert de pompoen en tegelijkertijd bereid je de quinoa. Verder is het een kwestie van een salade maken, zo gedaan dus. Geniet van deze quinoasalade!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 800 gr pompoen, in blokjes
  • bakolijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 200 gr quinoa
  • 600 ml groentebouillon
  • sap van 1 citroen
  • bosje platte peterselie, grof gehakt
  • 200 gr babyspinazie
  • olijfolie extra vergine
  • 120 gr geitenkaas, in plakjes
  • 4 el pompoenpitten, geroosterd

Wat je gaat doen

Bereiding: 35 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Leg de pompoenstukjes op de bakplaat en besprenkel met een scheutje bakolijfolie en bestrooi met peper en zout. Rooster 30 minuten, schep halverwege om.
  3. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in bouillon. Breng daarna op smaak met citroensap.
  4. Meng de quinoa in een schaal met peterselie, spinazie en de geroosterde pompoen. Proef en breng naar wens verder op smaak met citroensap, olijfolie extra vergine, peper en zout.
  5. Verdeel over borden en garneer met de geitenkaas en pompoenpitten.

De voedingswaarden per persoon zijn voor jullie uitgerekend door Jonathan: 413 kcal, 20 gram vetten, 33 gram koolhydraten, 20 gram eiwitten en 7 gram vezels.

Recept: Jonathan Klaassen, Fotografie: Francesca
Jonathan maakt als (online) diëtist en voedingsdeskundige deel uit van het team van Francesca Kookt. Lees hier verder.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *