Rabarbertaart met amandel en honing

Dit is misschien wel het lekkerste taartje wat ik de afgelopen tijd heb gemaakt! En waar ik ook nog de minste tijd aan heb gespendeerd. Een paar weken geleden kwam er een redacteur van het AD samen met haar fotograaf eten voor een interview en ik had niet zoveel tijd om het voor te bereiden. Maar er moest natuurlijk wel lekker gegeten worden.

Met de rabarber die ik nog in huis had en wat inspiratie van The Bojon Gourmet ging ik aan de slag om snel een rabarbertaart op tafel te toveren. De fotograaf keek me gelukzalig aan na het eerste stuk en de redacteur nam nog een extra stukje mee naar huis voor haar vriend, dan weet je wel dat je missie is geslaagd. Geniet ervan!

Wat je nodig hebt

– 8 plakken roomboter bladerdeeg of 1 rol uit de koeling
– 90gr amandelmeel
– 40gr bloem
– 75gr suiker
– 1/4tl zeezout
– 85gr boter, op kamertemperatuur
– 2 eieren
– 1tl vanille extract
– 4 dikke of 6 normale stengels rabarber
– 1 ei, losgeklopt
– 3el suiker
– honing van goede kwaliteit

rabarbertaart-met-amandel-en-honing-3

Wat je gaat doen

Ontdooi de plakken bladerdeeg op het aanrecht of laat de rol uit de koeling op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de amandelmeel, bloem, 75gr suiker, zeezout, boter, 2 eieren en vanille extract in de keukenmachine en meng door elkaar. Je houdt een goed smeerbaar amandelbeslag over. Snijd de uiteinden van de rabarber en trek eventuele stugge draden van de rabarber af met een mes. Snijd dikke stengels 1 of 2 keer in de lengte doormidden. Snijd de stengels daarna in kleinere stukken.

Als je plakken bladerdeeg gebruikt, kneed deze samen tot een bol en rol daarna uit tot een rechthoek. Bij de rol uit de koeling is dit al gedaan. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier de rechthoek op. Bestrijk het deeg met het amandelmengsel en sla de zijkanten 1 keer om naar binnen. Leg daarna de stukken rabarber in het amandelmengsel en druk iets in. Bestrijk de zijkanten met het losgeklopte ei, bestrooi de hele taart met de 3 eetlepels suiker en schuif het bakblik in de oven.

Bak de rabarbertaart 25-30 minuten in de oven totdat het amandelbeslag mooi omhoog is gekomen, de zijkanten knapperig zijn en de hele taart goudbruin is gekleurd. Laat afkoelen en schenk er een beetje honing over, handigste is met een knijpfles. Snijd in stukken en serveer.

rabarbertaart-met-amandel-en-honing-2

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Rabarbertaart met amandel en honing”

  1. Zou dit ook werken met gewoon meel? Ik heb alles in huis behalve amandelmeel en kan niet wachten tot de winkels open zijn 😉