Red velvet wafels met vanilleroom en blauwe bessen

Deze red velvet wafels met vanilleroom en blauwe bessen in de kleuren van de Nederlandse vlag zijn perfect voor aankomende Koningsdag! De fluffy wafels, zoete room en frisse bessen combineren fantastisch met elkaar en met een vers glas jus d’orange kun je de dag gelijk beginnen met een Koninklijk ontbijt! Met dit recept maak je 4 wafels, maar verdubbel het gerust voor nog meer heerlijke red velvet wafels!

Wat je nodig hebt voor 4 wafels

  • 150 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • zout
  • 50 gr suiker
  • 1 el cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 115 ml karnemelk
  • 1 tl vanille extract
  • rode kleurstof (die vind je onder andere bij Hanos en Xenos)
  • zonnebloemolie
  • 200 gr slagroom
  • 30 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gr blauwe bessen
  • ook nodig voor de wafels: wafelijzer en een kwastje om in te vetten

Wat je gaat doen

Bereiding: 30 minuten

1. Verwarm het wafelijzer 5 minuten voor.

2. Doe de bloem met het bakpoeder, flinke snuf zout, 50 gr suiker en cacaopoeder in een grote kom.

3. Voeg de eieren, karnemelk en vanille extract toe en klop tot een glad beslag met een garde.

4. Doe de rode kleurstof erbij tot je de gewenste kleur hebt.

5. Vet het wafelijzer in met zonnebloemolie en vul met het beslag.

6. Verdeel het beslag per portie zorgvuldig over het ijzer en bak de wafels 3 tot 5 minuten.

7. Leg de red velvet wafels na het bakken op een bord en houd eventueel warm onder aluminiumfolie.

8. Klop in de tussentijd de slagroom met de 30 gr suiker en vanille extract lobbig.

9. Schep vlak voor serveren de vanilleroom op de red velvet wafels en garneer met blauwe bessen. Daarna is het tijd om te genieten!

Recept & fotografie: Debbie Bodewes

Debbie is sinds april 2018 nieuw in het team van Francesca Kookt. Als freelance (bak)redacteur gaat ze 2x per maand een zoet recept voor jullie maken. Lees meer over haar op deze pagina.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Red velvet wafels met vanilleroom en blauwe bessen”

  1. Te gek, die rode wafels! Alleen de rode kleurstof weerhield mij eerst een beetje. ‘Kleurstof’ klinkt immers een beetje chemisch. Ik had nog rode bietenpoeder in huis en heb dat gebruikt. Zo mooi rood als bij jou op de foto wordt het niet, maar dit is een prima alternatief. Misschien nog een tip?

    1. Wat leuk dat je rode bietenpoeder hebt gebruikt! Ik moet dat ook vaker gaan gebruiken. En het is altijd even testen hoeveel je ervan nodig hebt om een goede kleur te krijgen en dan is het nog lastig omdat het een natuurproduct is. In principe geeft de rode kleur alleen een mooi effect maar qua smaak maakt het zeker niet uit dat ze wat lichter zijn 🙂