Review Foodelicious in Rotterdam

Zo’n 1,5 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Foodelicous. Met Herman, een van de eigenaren, via Twitter. Zoals velen raakte ik in de ban van al het lekkers wat ik al twitterend voorbij zag komen en reisde op een dag af naar Rotterdam. Bij binnenkomst wist ik …

Zo’n 1,5 jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Foodelicous. Met Herman, een van de eigenaren, via Twitter. Zoals velen raakte ik in de ban van al het lekkers wat ik al twitterend voorbij zag komen en reisde op een dag af naar Rotterdam. Bij binnenkomst wist ik al gelijk dat mijn reis niet voor niets was geweest, want wat een mooie zaak! Samen met zijn vrouw Jaime hebben ze Foodelicious in 2007 opgericht en zijn ze nu een begrip in Nederland als het gaat om olie, azijn en delicatessen.

Francesca Kookt_Foodelicious Rotterdam_2

Waarom ik zo gek ben op Foodelicous

De winkel is gebouwd op pure passie, ambacht en smaak. Letterlijk en figuurlijk, want mocht je ooit beneden in de catacomben komen en alle voorraad olie en azijn zien staan dan weet je precies over wat voor ‘fundament’ ik het heb. Ieder product in de winkel is geproefd, getest en goed bevonden door Herman en Jaime voordat het wordt verkocht. Ze reizen heel Europa af voor de mooiste producten en laten veel ook zelf maken.

Francesca Kookt_Foodelicious Rotterdam_3

Inmiddels ben ik niet meer weg te slaan uit de winkel en maak nu ook speciaal voor hen recepten met producten uit de winkel. Er hangt zelfs al een recept van mij in de winkel, hoe leuk is dat 🙂

Francesca Kookt_Foodelicious Rotterdam_4

De oliebaron en azijnjuwelier van Nederland

Het paradepaardje van Foodelicious is hun gigantische olijfolie- en azijncollectie. Niet voor niets wordt Herman de oliebaron en azijnjuwelier van Nederland genoemd. Zij laten veel van hun olie- en azijnvariaties zelf maken door boeren in het buitenland en dat resulteert in een sublieme smaak. Met unieke variaties, zoals bijvoorbeeld een rode bietenazijn, rode basilicumazijn en balsamicoazijn met bloedsinaasappel.

Francesca Kookt_Foodelicious Rotterdam_5

En wat te denken van hun truffelolie, met echte truffel! Herman is er jaren mee bezig geweest en heeft uiteindelijk de boer in Italië gevonden die voor hen op bestelling een olie maakt met echte truffel. Uiteraard staat er een flesje van bij mij thuis en je kunt er echt alles mee. Wil je een ‘gewoon’ flesje olijfolie dan ben je bij hen ook aan het goede adres. Want ze hebben prachtige extra vergine olijfolies uit Italië, Spanje en Griekenland. Een wand vol met grote blikken nodigt je uit om te ruiken en proeven. Vervolgens wordt jouw favoriete soort getapt in een mooie glazen fles. De prijzen van deze oliesoorten zijn trouwens heel schappelijk doordat ze zelf importeren, vanaf € 8,- voor een flesje van 225ml.

Wat vind je er nog meer?

Nou, heb je even? Er is zoveel heerlijks te vinden bij Foodelicious dat ik er altijd minimaal 1,5 uur voor uittrek om de winkel te bezoeken. Proeven is ook vast onderdeel, want er staat altijd iets lekkers op de toonbank.

Naast de olie- en azijncollectie vind je er alles op het gebied van sauzen, mosterd, kruiden, droge pastasoorten en geconserveerde tomaten (van blik tot saus). Mooie wijnen, frisdranken van Fentimans, Rotterdamsche Kaas, een wand vol echte geurige thee, gedroogde en verse worst, ambachtelijke chips & dips en handgemaakte Italiaanse koekjes. Er is ook een flinke collectie gifts van kookboeken tot serviezen en bijzondere producten voor kinderen.

Francesca Kookt_Foodelicious Rotterdam_6

En dan de chocolade…oh la la, die chocolade! Je vindt er een wand vol met de allerlekkerste chocolade. Met bijzondere truffelsoorten, gedroogde mango gedipt in chocolade en de nieuwe collectie buchée’s, dat zijn iets grotere bonbons. En dat is maar goed ook, want dan kun je langer genieten van die bizar lekkere smaken zoals dubbel chocolade met framboos, witte chocolade met marsepein en baileys en de truffel van pure chocolade met echte truffel.

Francesca Kookt_Foodelicious Rotterdam_7

Sinds kort hebben ze ook een grote kaasvitrine in de winkel erbij. Met onder andere fijne brie, comté, Nederlandse kazen en truffelkaas. Ook een versie met paprika, truffel en kruiden. Onze peuter thuis at deze achter elkaar op.

Francesca Kookt_Foodelicious Rotterdam_8

Je kunt bij Foodelicious ook gemakkelijk online bestellen via hun website. Dat is heel handig voor als je weer wat nieuws wilt bestellen, maar toch zou ik iedereen aanraden om ook een keer echt naar de winkel in Rotterdam te gaan 🙂

Tekst: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer