Review van de KitchenAid Chopper

Ik ‘chop’ me thuis een ongeluk. Uien, knoflook, noten, pesto’s, you name it en het gaat in het hakmolentje. Ja, ik geef toe, ik gebruik mijn hakmolentje heel vaak. Want dat is makkelijk en zorgt ervoor dat ik doordeweeks sneller klaar ben met koken. Tot een paar weken geleden deed …

Ik ‘chop’ me thuis een ongeluk. Uien, knoflook, noten, pesto’s, you name it en het gaat in het hakmolentje. Ja, ik geef toe, ik gebruik mijn hakmolentje heel vaak. Want dat is makkelijk en zorgt ervoor dat ik doordeweeks sneller klaar ben met koken. Tot een paar weken geleden deed ik alles met zo’n ieniemienie hakmolentje waar je een staafmixer op zet. An sich een prima ding, maar ik moest vaak in etappes hakken en het werd niet altijd even gelijkmatig gehakt.

En toen kwam KitchenAid met een persbericht. Ze lanceren namelijk twee nieuwe keukenhulpjes, de retro KitchenAid Handmixer en de KitchenAid Chopper. Hakken en mixen totdat je een ons weegt met KitchenAid! Mijn hart sloeg even over van geluk. Binnen een paar weken stond er een mooie zilveren Chopper bij mij thuis op het aanrecht voor de grote review.

Francesca Kookt_KitchenAid Choppper review_winactie_2

De nieuwe KitchenAid Chopper

De Chopper is een multifunctionele hakker en mixer die in iedere drukke keuken een mooi plekje op het aanrecht verdient. Want deze kan een hoop aan en is heel handig in gebruik. De bediening gaat met één druk op de knop in twee snelheden; traag om te hakken en snel om te pureren. Via de opening in het deksel kan olie druppelsgewijs toegevoegd worden, zo is een tapenade in een handomdraai gemaakt. De KitchenAid Chopper is verkrijgbaar in de vier bekende KitchenAid kleuren: keizerrood, onyx zwart, amandelwit en contour zilver. Ook is er een witte Classic versie beschikbaar.

Francesca Kookt_KitchenAid Choppper review_winactie_3

De KitchenAid Chopper kost € 79,-.

Let’s do some chopping!

Ik kon natuurlijk niet wachten om de Chopper uit de doos te halen en wat me gelijk opviel was de grootte. Zeker 2,5x zo groot als mijn reguliere hakmolentje. Wauw, eindelijk een grote bak waar makkelijk 3 uien en een aantal knoflooktenen in kunnen. Of de ingredienten voor een flinke bak pesto. Precies de dingen waar mijn keukenmachine te groot voor is en het hakmolentje te klein.

De bediening is inderdaad heel gemakkelijk. Je klikt in een handomdraai de bak los en vast en het aan en uitzetten gaat met 1 druk. Als je ‘m snel laat draaien is het pureren zo gedaan. En heel fijn, dus zonder stukjes. En even wat noten of uien hakken doe je in de trage stand.

In de tussentijd heb ik er uien en knoflook in gehakt, maar ook yoghurtdressing met kruiden, pesto’s, noten gehakt en de ultieme test: dadels met noten en tahin gemalen voor snoepballetjes. En dat ging moeiteloos dankzij de krachtige motor die erin zit. Ik zit trouwens niet meer in de baby’s, maar als je die hebt is deze Chopper ook ideaal voor het maken van babyvoeding!

Francesca Kookt_KitchenAid Choppper review_winactie_4

Ik ben helemaal gelukkig met mijn nieuwe chopper en het oude hakmolentje is niet meer uit de kast geweest. Nog wel 1 kritisch puntje: het schoonmaken gaat heel makkelijk, maar er blijft een beetje water achter onder de drukknoppen in het deksel en dat is een gedoe om eruit te krijgen. Ik houd er nu rekening mee als ik het deksel schoonmaak en dan gaat het prima. Daar had net even wat beter op gelet moeten worden. Want vanuit hygiënisch oogpunt wil je geen stilstaand water in keukenapparatuur hebben zitten. Maar zoals gezegd, dat is op te lossen en zodra ik ga hakken, ben ik dit volledig vergeten ;).

Tekst: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer