Ribeye met paddenstoelen en gemengde salade

Vanavond was zo’n avond dat ik niet veel tijd had. Van de boodschappen halen tot het bord serveren in 45 minuten tijd. Dan moet je wat improviseren, maar met een goed stuk vlees als basis kom je een heel eind. Dus tijd voor ribeye met paddenstoelen!

Wat je nodig hebt voor 2 personen
– 2 ribeye’s (gemarineerd of na het bakken kruiden met peper en zout)
– 2 eetlepels roomboter
– 1 bakje paddenstoelenmelange
– 2 teentjes knoflook
– 8 takjes peterselie
– 1 zak jonge bladsla melange of 1 zak gemengde ijsbergsla
– 1 eetlepel balsamico azijn
– 2 eetlepels olijfolie extra vergine
– zwarte peper
– zeezout

Ribeye met paddenstoelen en gemengde salade_2

Wat je gaat doen
Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier of borstel ze en snijd ze in plakken. Was de peterselie en maak de teentjes knoflook schoon. Hak de peterselie en knoflook samen fijn.

Maak de salade aan met de balsamico azijn, olijfolie, peper en zout. Goed roeren.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de ribeye’s aan de buitenzijde mooi bruin, iedere zijde circa 3-5 minuten (afhankelijk van pan en hitte van de boter). Ik ga altijd voor medium, maar als je nog niet zo bedreven bent in het bakken van ribeye, bekijk dan dit filmpje eens.

Ribeye met paddenstoelen en gemengde salade_3

Neem de ribeye’s uit de pan, leg ze op een bord en dek dit goed af met aluminiumfolie zodat het vlees nog licht doorgaart en tot rust kan komen.

Bak in hetzelfde bakvet het knoflook/peterselie mengsel (pas op, kan snel aanbakken door de hitte van de pan dus goed roeren) en voeg daarna de paddenstoelen toe. Bak de paddenstoelen totdat ze zacht zijn en mooi glanzen.

Neem 2 borden en leg op ieder bord een ribeye waar je de gebakken paddenstoelen over verdeeld. Serveer met de gemengde salade.

Binnen 20 minuten klaar met koken, ideaal…en lekker 🙂

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Ribeye met paddenstoelen en gemengde salade”

Reacties zijn gesloten.