Pandoro toast met ricotta en frambozenjam

Echt een recept speciaal voor het Kerstontbijt. Want een Pandoro koop je nou niet iedere dag 🙂

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
1 pandoro brood (te koop bij de delicatessenwinkel, een aantal bakkers, bij een groothandel als de Sligro of als je het zelf wilt bakken dan vind je hier een heerlijk recept)
300gr ricotta
1 potje goede kwaliteit frambozen jam
ongezouten roomboter op kamertemperatuur
poedersuiker
kaneel

Wat je gaat doen:
Snijd 8 medium dikke plakken van het pandoro brood. Snijd de plakken zo dat je sneetjes in de vorm van de ster van het brood zijn.

Bestrijk de sneetjes met een lekkere laag ricotta en frambozenjam. Leg er daarna een tweede sneetje bovenop en bestrijk de buitenkant van de sneetjes met een beetje roomboter.

Verwarm een grillpan en bak de broodjes om en om in circa 2 minuten mooi goudbruin. Snijd de broodjes daarna doormidden, bestrooi ze met een beetje poedersuiker en kaneel en serveer ze nog warm.

Thanks Donna Hay voor de inspiratie

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *