Brioche wentelteefjes met lemon curd en rood fruit

Omdat jullie vandaag allemaal zo mega enthousiast op Facebook reageerden op de foto van het brioche dessert vind ik dat dat enthousiasme ook gelijk beloond moet worden! Dus hier is voor jullie het recept van de brioche wentelteefjes met lemon curd en rood fruit.

Thanks to Donna!

Dit is niet mijn eigen recept, maar van Donna Hay. Een van mijn favoriete ‘easy cooking’ koks. Ze heeft een scala aan kookboeken uitgebracht met simpele recepten en slimme oplossingen om elke dag iets gezonds of feestelijks op tafel te zetten. En zoals jullie weten, daar hou ik van. Dus thank you Donna, want dit recept is hemels lekker.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 8 plakken brioche brood
– 1 potje lemon curd (kijk hier voor het zelfgemaakte lemon curd recept)
– 150ml volle melk
– 250ml slagroom
– 1tl vanille essence
– 2el fijne suiker
– 3 scharreleieren
– 100gr verse frambozen
– 100gr blauwe bessen
– 1el witte basterdsuiker
– poedersuiker om te bestrooien

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een ovenschaal in de vorm van een cakeblik klaar.

Bestrijk de plakken brioche brood met een dikke laag lemon curd en zet deze tegen elkaar in de ovenschaal. Klop de melk, slagroom, vanille essence, fijne suiker en eieren door elkaar met een garde en schenk dit over de sneetjes brioche.

Verdeel de frambozen en blauwe bessen tussen en over de sneetjes brioche en strooi de basterdsuiker er gelijkmatig overheen.

Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Zet de schaal voor 20 minuten in de oven en haal daarna de folie weg. Bak het brioche dessert nog circa 20 minuten door totdat de bovenkant een licht krokant korstje heeft.

Laat de schaal 5 minuten afkoelen en strooi er dan nog wat poedersuiker over. Serveer deze geweldige brioche wentelteefjes met lemon curd en rood fruit met een bolletje vanille ijs.

Brioche wentelteefjes met lemon curd en rood fruit_2

Enjoy!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Brioche wentelteefjes met lemon curd en rood fruit”

  1. Ik was wat aan het rondsurfen en kwam per toeval op je blog terecht. Wat een lekkere recepten. Deze brioche ga ik opslaan, die wil ik echt een keer proberen. Bevat alles waar ik gek op ben!

    1. Wat leuk dat je op mijn blog bent terecht gekomen! Het doet me goed als mensen van mijn recepten genieten 🙂 Laat je me weten als je de brioche hebt uitgeprobeerd? Ben benieuwd wat je ervan vindt!

  2. Ziet er heerlijk uit, maar is dit gerecht ook met diepvriesfruit te maken? Zijn er dan nog aanpassingen nodig?

    1. Kan prima! Wordt toch een beetje ‘moes’ in de oven 🙂 Geen aanpassing verder nodig, ik zou het diepvriesfruit er gewoon zo bij doen voordat het in de oven gaat.

  3. Ik heb dit gerecht afgelopen weekend met volkorenbrood en diepvriesfruit gemaakt. Erg lekker! Zodra ik ergens briochebrood zie, maar ik het daar een keer mee.

Reacties zijn gesloten.